Skip to main content

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, săptămâna trecută, în valoare de circa 12,3 milioane de lei pe bunuri în baza unei delegații a Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Este vorba despre 2 terenuri pentru construcții și 34 terenuri agricole, 2 construcții locative și o încăpere locativă, dar și un depozit, sechestrate într-un caz de evaziune fiscală a întreprinderilor. La moment, ARBI are în examinare 106 de delegații, pe 77 de cauze penale, în privința a 160 de subiecți, ne informeaza Telegraph.md.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 12 expertize judiciare, dintre care 5 criminalistice și 7 IT, în procedură fiind alte 60 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit 2 cauze penale și au propus pentru transmitere în judecată 2 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 379 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 20 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și 15 avize. La moment, se lucrează pe 27 de materiale, recepționate de la autorități.
Direcția analitică a efectuat 4 analize operaționale și a inițiat 26 noi, alte 105 de studii sunt în procedură.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 8 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 40 de apeluri. Totodată, 1031 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 3 persoane, arestate în dosarele CNA.

Leave a Reply