Skip to main content

Amnesty International Moldova cere autorităților să comunice neîntârziat argumentele și probele ce au stat la baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale de sistare a emisiei celor lase posturi TV. Organizația se alătură ONG-urilor semnatare ale Declarației prin care își exprimă îngrijorarea în raport cu „perpetuarea practicilor de suspendare a licențelor posturilor de televiziune, în lipsa unor explicații extinse privind circumstanțele faptice și juridice ce justifică măsurile restrictive”.

„Organizațiile semnatare subliniază importanța asigurării securității informaționale a statului, dar solicită ca măsurile restrictive să fie bine argumentate și conforme cu principiile democrației și libertății de exprimare. Dispoziția CSE din 30 octombrie nu conține niciun argument sau referințe la „motivele serioase, convingătoare, justificate și probate corespunzător” care au stat la baza deciziei de suspendare”, se arată în declarația semnată de manifestanți.

Recent, Liliana Vițu, șefa Consiliul Audiovizualului, a anunțat că instituția pe care o conduce a informat Serviciului de Informații și Securitate despre încălcările comise de cele șase posturi TV care au fost temporar interzise, dar nu a formulat o propunere de suspendare a activității acestor canale.

Leave a Reply