Skip to main content

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și adjunctul ei, Vasile Plevan, i-au propus Evgheniei Guțul să renunțe la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia. În schimb, i-au promis să-i închidă dosarul penal, deschis la comanda regimului Sandu-PAS, în care e cercetată în calitate de membru al Partidului „ȘOR”.

Totodată, i-au cerut să facă declarații mincinoase împotriva membrilor echipei Partidului „ȘOR”. Dezvăluirea a fost făcută de Evghenia Guțul, pe pagina personală de Facebook.

Guțul a relatat că, săptămâna trecută, a fost invitată la Procuratura Anticorupție pentru o procedură formală în contextul dosarului penal deschis Partidului „ȘOR”. Acolo însă, spre marea ei surprindere, o așteptau și Veronica Dragalin și adjunctul ei Vasile Plevan, care i-au propus să-și trădeze colegii de partid.

„Veronica Dragalin și Vasile Plevan m-au invitat să discut personal cu ei, deși procedura pentru care am fost invitată nu necesita nici prezența lor, nici discuția cu ei. Totul a decurs așa de repede și confuz pentru mine, încât eu, peste câteva minute, am înțeles motivul dorinței lor de a discuta cu mine. Veronica Dragalin și Vasile Plevan mi-au propus deschis închiderea dosarului penal în care figurez ca membru al Partidului „ȘOR”, care a servit temei pentru desfășurarea perchezițiilor la domiciliul meu și exercitarea presiunilor asupra mea și a familiei mele, ca să renunț la funcția de bașcan. De asemenea, mi-au sugerat să depun mărturii false în privința colegilor mei de partid și să-i compromit” a relatat Evghenia Guțul.

Evghenia Guțul le-a comunicat că nu va trăda încrederea locuitorilor Găgăuziei care au ales-o, pentru care deja lucrează zilnic împreună cu echipa lui Ilan Șor, și nici nu va spune minciuni despre colegii ei.

„Nu mă tem de dosare penale! Oricum, dosarul în care figurez va fi închis, deoarece este unul politic și nu are la bază dovezi. Eu înțeleg că aceasta este consecința frustrării actualului regim politic, care se răsfrânge și asupra mea. Dar nu ei vor decide cine va fi bașcanul Găgăuziei, ci voi, dragii mei găgăuzi!”, a concluzionat Evghenia Guțul.

La finalul postării, Evghenia Guțul i-a invitat pe cetățeni la ceremonia de inaugurare a bașcanului Găgăuziei, care va acea loc pe 19 iulie, ora 18:30, în centrului orașului Comrat.

Leave a Reply