Skip to main content

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 58 de ani, originari din raionul Rîșcani, sunt cercetați penal pentru tâlhărie și răpirea unei persoane.

La 19 ianuarie curent, polițiștii din Rîșcani au  fost sesizați despre faptul că în Secția de internare a spitalului raional Rîșcani  s-a adresat un bărbat de 59 de ani,  locuitor al satului Borosenii Noi, cu dureri fizice pe tot corpul, comunicând că a fost maltratat.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de oamenii legii s-a stabilit că, în ziua respectivă, bărbatul a fost  luat cu forța de un bărbat, cu automobilul personal în care se mai aflau două persoane, din preajma unui magazin din orașul Rîșcani. Ulterior a fost deposedat de două telefoane mobile și mijloacele bănești pe care le avea la el, apoi a fost transportat la  marginea unei păduri din extravilanul satului Borosenii Noi, unde a fost maltratat cu mâinile și picioarele peste diferite părți ale corpului. Acesta cu forțele proprii a ajuns în sat, de unde a solicitat ajutorul medicilor.

La 20 ianuarie,  de către grupul de lucru format din polițiști de investigații din cadrul INI și Inspectoratului de Poliție Rîșcani, sub conducerea Procuraturii Rîșcani Nord, cu suportul angajaților BPDS ”Fulger”, au fost efectuate trei percheziții la domiciliile suspecților.

În cadrul acestora polițiștii au ridicat obiectele care ar fi fost utilizate de aceștia la săvârșirea infracțiunii, printre care și un hârleț cu care victima ar fi  fost impusă de bănuiți să-și sape propria groapă.

De asemenea, au fost depistate și ridicate obiectele sustrase de la victimă, cele două telefoane mobile, banii și o centură ce aparține victimei, cu care acesta ar fi  fost imobilizat de suspecți, precum și substanță vegetală de culoare verde, cu miros specific de marijuana.  

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie și răpirea unei persoane.

În continuare polițiștii și procurorii întreprind măsuri speciale de investigaţii şi acţiuni de urmărire penală  pentru acumularea și administrarea justă a materialului probatoriu pe caz, precum şi verificarea apartenenței suspecților la comiterea altor infracțiuni.

Leave a Reply