Skip to main content

Peste 400 de sportivi din 38 de țări și circa 200 de persoane din stafful tehnic vor participa, în perioada 1-10 iulie, la Campionatul European de Haltere, care se va desfășura la Chișinău. Astfel, Republica Moldova pentru prima dată va găzdui un Campionat European la o probă olimpică de sport. Țara noastră va fi reprezentată de aproximativ 40 de tineri halterofili scrie sinteza.org

Competiția este rezervată tinerilor sportivi cu vârsta de până la 15 şi 17 ani. Participanții vor concura pentru titlul de campion la diferite categorii de greutate, băieți și fete. Evenimentul va avea loc la Arena Chișinău, cel mai mare complex cultural și sportiv din țară.

Federația Europeană de Haltere a luat decizia de a organiza campionatul în țara noastră la sfârșitul anului trecut. Dreptul de găzduire a turneului a fost oferit federației moldovenești de profil de către forul european.

Campionatul European de Haltere este organizat de Federația de Haltere din Republica Moldova cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării. Asemenea evenimente contribuie la promovarea țării și la creșterea notorietății olimpicilor noștri.

Ministerul Educației și Cercetării urează mult succes tuturor participanților și încurajează practicarea sportului și a unui mod sănătos de viață. Toți cei pasionați de sport, tineri din țară, sportivi amatori și de performanță sunt așteptați la campionat, un eveniment sportiv important pentru Republica Moldova.

Leave a Reply