Skip to main content

Deputatul fracțiunii parlamentare „ȘOR”, Reghina Apostolova, critică Ministerul Educației pentru faptul că nu investește învățământ și amână majorarea lefurilor profesorilor. Politiciana și-a manifestat nemulțumirea pe rețelele de socializare, după ce ministrul Dan Perciun a anunțat că măsura nu poate fi aplicată mai devreme de 1 ianuarie 2024, din insuficiență de surse financiare ,ne informeaza Tv6.md.

„Dar cum atunci se găsesc bani pentru a ridica salariile miniștrilor, judecătorilor și procurorilor? Cum ați mărit anul acesta bugetul Cancelariei de Stat și al Președinției? De unde s-au luat milioanele pe care le-au cheltuit la petrecerea de la Bulboaca și în nenumăratele deplasări? Găsesc milioane de euro pentru procurarea armamentului din Occident, dar bani pentru educație nu găsesc. Prețurile sunt în continuă creștere, dar salariile profesorilor abia în 2024”.

Reghina Apostolova a atenționat că ignorarea educației va avea consecințe negative pentru Republica Moldova.

„Educația joacă un rol important în formarea viitorului țării, iar profesorii joacă un rol fundamental în acest proces. A le oferi profesorilor un salariu decent este o investiție! Fără aceasta, nu vor exista nici cetățeni instruiți, nici angajați profesioniști”.

Politiciana a mai remarcat că, în timp ce guvernarea înarmează țara, copiii din sate învață în condiții extrem de dificile.

„În data de 1 septembrie, elevii vor merge la o școală care încă nu dispune de echipamente tehnice de ultimă generație și nici de literatura metodologică necesară. În secolul XXI, instituțiile de învățământ din sate încă au toalete în aer liber. Nu există nici măcar condiții minime pentru copii”.

În concluzie, Reghina Apostolova s-a întrebat ce ascunde ignoranța regimului Sandu-PAS, condus din exterior.

„Pentru curatorii din occident, investiția în amenajarea toaletelor pentru copii nu este la fel de interesantă precum cumpărarea armamentului învechit, efectuarea numeroaselor exerciții militare și construirea noilor centre de pregătire a soldaților moldoveni la standardele NATO că curatorii voștri occidentali în genere nu au nevoie de o națiune inteligentă? Oamenii proști sunt mai ușor de manipulat! Iar toate eforturile voastre duc la transformarea tinerilor în carne de tun pentru gruparea NATO?”

Leave a Reply