Skip to main content

Șase zile i-au trebuit Guvernului de la București ca să prezinte raportul referitor la tragedia de la Crevedia, în care trei oameni și-au pierdut viața. Asta în timp ce Guvernul de la Chișinău nu a făcut publice nici după două luni concluziile anchetei pe marginea atacului de la aeroport, în urma căruia doi cetățeni moldoveni au fost uciși. Observația aparține președintelui PSD Republica Moldova, Iurie Ciocan,  noteaza ziua.md

„Tocmai în 6 zile a avut nevoie MAI din Guvernul României, pentru a examina datele și a prezenta un raport preliminar privind incidentul de la Crevedia. Au murit 3 persoane și alte 58 au fost rănite. Anume 6, nu 60. De ce? Pentru că își respectă cetățenii care au încredere în instituțiile statului. Să nu mă mai întrebați de ce eu îmi doresc reUnirea cu România”, a scris Iurie Ciocan, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, în noaptea din 26 spre 27 august, capitala României a fost zguduită de o explozie de proporții la o stație GPL din Crevedia, Dâmbovița. Deflagrația a fost urmată de incendii puternice, iar ca urmare, trei oameni au murit, iar 58 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Autoritățile române au deschis o anchetă, iar la mai puțin de o sătpână de la tragedie, Ministerul de Interne de la București, a ieșit cu un raport preliminar în fața publicului.

Spre deosebire de colegii lor de la București, reprezentanții Ministerului Interne de la Chișinău nu au prezentat nici până astăzi raportul cu privire la atacul de la aeroportul din Chișinău, produs în 30 iunie 2023, deși promiteau că acesta va fi făcut public până în 31 iulie.

Leave a Reply