Skip to main content

Parlamentarul PAS, Radu Marian, este supărat că „partidele proeuropene nu  se țin de cuvânt” și refuză coalițiile cu partidul de guvernare la nivel raional. Într-o postare pe Facebook, Marian a acuzat Partidul Schimbării pentru faptul că a refuzat o coaliție cu PAS, chiar dacă a promis contrariul, notează ZIUA.MD

„Eu înțeleg că politica uneori e așa cum e, dar să-ți dai cuvântul pentru un lucru și apoi peste o săptămână sa faci cu totul altceva mi se pare ieșit din comun. Este cazul și Partidului Schimbării de la Rezina, în frunte Simion Tatarov. Imediat după alegerile locale din 5 noiembrie 2023, am agreat de principiu crearea unei coaliții pro-europene în consiliul raional Rezina, formată din consilierii PAS, DA și Partidul Schimbării.  Am acceptat toate solicitările Partidului Schimbării la nivel local în Rezina.  Am vorbit săptămâna trecută și mi-a zis că înțelegerea rămâne valabilă. Totuși astăzi, Partidul Schimbării a decis să facă coaliție cu partidul oligarhic al lui Chicu (PDCM) cu PSRM și a votat pentru un președinte de raion de la PCDM. Cred că indiferent de domeniul în care lucrezi, mi se pare de bun-simț cel puțin să faci ceea ce ai promis cu o săptămână în urmă. Dar rămâne pe conștiința lor”, a scris Marian pe Facebook.

Amintim că, în ultima perioadă, PAS a coalizat, în mai multe raioane, cu Partidul Socialiștilor. Cea mai recentă s-a produs la Șoldănești. Astfel, în urma înțelegerilor dintre reprezentanții formațiunii de guvernământ și cei ai lui Dodon, PAS va obține funcția de președinte de raion, iar funcția de vicepreședinte îi revine PSRM.

Este deja a treia coaliție de acest gen, constituită între cele două partide la nivel local, în pofida angajamentelor asumate anterior atât Igor Grosu, cât și de Igor Dodon, care au exclus categoric o astfel de formulă. Recent, PAS a făcut alianță cu PSRM și la Ștefan Vodă, dar și la Anenii Noi.

Leave a Reply