Skip to main content


Modernizarea curților, construirea unui parc, curățarea lacului și crearea unei zone de recreere sunt proiectele prioritare pe care echipa lui Ilan Șor intenționează să le implementeze în municipiul Bălți, în colaborare cu noua administrație a orașului. Noul primar, Alexandr Petkov, a răspuns apelului fostului candidat la funcția de primar al municipiului Bălți, deputatul Marina Tauber, pentru cooperare în implementarea proiectelor de infrastructură.

Mai mult, a avut loc deja prima întâlnire, care s-a adeverit a fi foarte productivă, dintre președintelui fracțiunii „Pentru Bălți”, Anastasia Svetlicinîi, ex-candidata la funcția de primar al orașului Bălți, Victoria Șapa și deputatul Marina Tauber cu noua conducere a Capitalei de nord.

„Ne bucurăm că apelul nostru nu a trecut neobservat. Chiar dacă alegerile au fost așa cum au fost, pentru noi, cel mai important lucru este confortul locuitorilor din Bălți și să răsplătim încrederea care ne-a fost acordată nouă – echipei lui Ilan Șor. Avem experiență, avem oportunități. Mulțumim lui Ilan Șor pentru că a luat decizia de a investi în municipiul Bălți, în ciuda rezultatelor alegerilor. În scurt timp, împreună cu Primăria, vor fi lansate proiectele de infrastructură promise. În ceea ce privește proiectul de modernizare a curților, se va începe cu repararea primelor 5-10 pentru a evalua reacția și dorințele localnicilor pentru acțiunile ulterioare. Acestea vor fi reconstruite și modernizate după exemplul Orheiului, unde acest proiect se încheie deja. Al doilea proiect important despre care am discutat este parcul pe care ne-am angajat să-l reconstruim – Parcul Victoriei. Chair și această denumire trezește în noi emoții foarte calde. Mulțumim Primăriei pentru această propunere”, a subliniat Marina Tauber după întâlnirea care a avut-o la Primăria Bălți.

După cum a remarcat fostul candidat la funcția de primar al orașului Bălți, Victoria Șapa, acest lucru poate fi numit cu adevărat începutul cooperării. Ea a menționat că dialogul a fost foarte constructiv, iar noua administrație, la rândul ei, a prezentat proiectele sale echipei lui Ilan Șor.

„Administrația a vorbit despre proiectele sale, pe care le consideră importante și pe care le vom discuta cu colegii noștri în decurs de câteva zile și vom decide ce putem oferi pentru implementarea acestor proiecte. Ne propunem să realizăm un proiect de reconstrucție a curților și dorim să le selectăm cu ajutorul bălțenilor, pentru a începe cu cele mai problematice zone ale orașului, curți în care sunt mulți copii și care nu au condiții de joacă și recreere. Acest lucru este valabil și pentru sectorul privat. Suntem siguri că locuitorilor din Bălți le va plăcea”, a spus Victoria Șapa.

Dar asta nu este tot. Echipa lui Ilan Șor a reușit să discute un alt proiect important – reconstrucția lacului orașului, care este o problemă foarte mare pentru locuitorii din Bălți, dar și despre pregătirile pentru sărbătorile de Anul Nou. După cum a remarcat președintele fracțiunii „Pentru Bălți”, Anastasia Svetlicinîi, echipa are din care face parte are o experiență vastă și știe să rezolve profesionist problemele existente. Ea a remarcat deschiderea noii administrații și și-a exprimat speranța că această cooperarea va da startul unei noi pagini în istoria municipiului Bălți.

„Întâlnirea cu administrația locală și noul primar, Alexandr Petkov a fost foarte productivă. Am discutat probleme foarte importante pentru locuitorii din Bălți – reabilitarea curților, parcurilor și zonelor de recreere. Domnul Ilan Șor și echipa sa au o vastă experiență, iar din 2015, au demonstrat cu exemple concrete cum dezvoltă orașe și sate întregi. Acest lucru poate fi văzut în Orhei și raionul Orhei, Taraclia și Găgăuzia. Datorită echipei noastre și echipei lui Ilan Șor, municipiul Bălți începe să scrie o nouă pagină în istoria sa. Și în scurt timp va avea un aspect complet nou și un viitor minunat și prosper, atât pentru tineri și copii, cât și pentru bătrâni”, a subliniat Anastasia Svetlicinîi.

Dar asta nu este tot. După cum a menționat Marina Tauber, s-a ajuns la un acord că, în ajunul Crăciunului și Anului Nou, echipa lui Ilan Șor va participa la crearea unei atmosfere festive în oraș. Așa că bălățenii vor începe deja să simtă schimbări pozitive.

„Echipa noastră va veni cu câteva decorațiuni, ghirlande și luminițe de Anul Nou pentru a crea o atmosferă de sărbătoare în Bălți. Vreau să subliniez că nam remarcat la colegii de la Primăriei aceeași deschidere pe care o avem și noi. În timp ce alții doar vorbesc și creează alianțe diabolice, noi, echipa lui Ilan Șor, lucrăm și avansăm concret în direcția în care am promis”, a subliniat Marina Tauber.

În zilele următoare va avea loc o altă întâlnire între echipa lui Ilan Șor și noua conducere a Primăriei Bălți, unde se vor discuta detaliile tehnice ale proiectelor planificate și se vor stabili pașii următori.

 

Leave a Reply