Skip to main content


Fermierii suspendă protestul până în august. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o în această seară cu fermierii, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea le-a promis fermierilor că autoritățile vor face câțiva pași pentru a le veni în întâmpinare, dar nu a acceptat toate revendicările protestatarilor.
Din cele 700 de milioane de lei pe care le cereau fermierii pentru acoperirea pierderilor suportate, Vladimir Bolea susține că au fost identificate doar 200 de milioane de lei,, care în mare parte vor fi repartizați doar pentru agricultorii mici și micro. Banii vor fi repartizați conform unui regulament. Subvențiile vor fi achitate nu în bază de factură, ci în bază de hectare. Motorină – 4000 de tone, care vor fi oferite în baza unui regulament care va avea la bază actele de secetă din 2022.”, a spus Vladimir Bolea.
Cu toate acestea, fermierii au pus un ultimatum față de minister. Ei solicită compensații de 3 mii de lei per hectar, dar nu o mie cât vor primi din partea Guvernului.
Alexandr Slusari de la Forța Fermierilor a precizat că dacă autoritățile nu vor rezolva crizele agricole, protestele vor continua și vor fi mai masive după 1 august.

Leave a Reply