Skip to main content


În premieră, a fost asfaltată strada Păcii pe o lungime de 2 kilometri. La evenimentul de inaugurare bucuria sătenilor a fost împărtășită de Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, Ilan Șor și echipă.

“În curând, vom ajunge pe fiecare stradă, la fiecare casă, și tot ce v-am promis, vom realiza. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Veți vedea, vom transforma Găgăuzia într-un plai de vis! Vă doresc sănătate, fericire, bunăstare. Iar din partea noastră vom face totul ca Dumneavoastră să trăiți destoinic”, s-a adresat către locuitorii satului Congazcic Evghenia Guțul.

În campania electorală, Evghenia Guțul le-a promis sătenilor un drum modern. Nimeni nu s-a așteptat încă că proiectul va fi realizat atât de repede și calitativ, a menționat primarul satului Congazcic, Dmitrie Ikizli.

“Nimeni nu credea că veți reabilita atât de repede acest drum. Am remarcat, și ne bucură acest fapt, că echipa Evgheniei Guțul implementează proiectele de infrastructură în termene restrânse. Sătenii speră că veți continua faptele bune în localitate”, a adăugat el.

Consilierul Bașcanului Pavel Verejanu a subliniat că echipa lui Ilan Șor va implementa și alte proiecte de infrastructură în Congazcic, care vor îmbunătăți calitatea vieții sătenilor.

“Dacă noi toți ne vom uni pentru a dezvolta localitatea noastră, atunci Dumnezeu ne va proteja. De aceea, mă bucur că acești copii minunați vor putea să se plimbe pe acest drum modern pe biciclete și role, iar iarna – pe sănii. Facem aceste proiecte de infrastructură pentru ca copiii noștri să trăiască mai bine” – a subliniat el.

Strada Păcii a fost modernizată din surse financiare extrabugetare, pe care le-a atras Evghenia Guțul cu susținerea lui Ilan Șor, a anunțat Alexandr Panov, reprezentantul partidului “ȘOR” în Găgăuzia

“Drumul a fost modernizat cu suportul financiar al donatorilor, atrași de Ilan Șor. Mulțumim pentru acest ajutor, care ne-a permis să creăm confort pentru locuitorii satului Congazcic. Nu ne vom opri aici. Vom continua să rezolvăm problemele din sat. Considerăm că mergem pe o cale dreaptă” – a subliniat el.

Într-o înregistrare video, difuzată în cadrul evenimentului de inaugurare, președintele Partidului „ȘOR”, a confirmat că în următorii doi ani vor fi asfaltate străzile din toate satele Găgăuziei.

“Așa cum am promis, continuăm proiectele în fiecare sat din Găgăuzia. Vorbind despre drumuri, sunt foarte importante pentru dezvoltarea localității, inclusiv canalizarea. În acest an, începem proiectul modernizării totale a drumurilor, iar în următorii 2 ani vom asfalta fiecare drum din satele Găgăuziei  Vă mulțumim pentru susținere” – a declarat el.

Concomitent, echipa Bașcanului Evghenia Guțul desfășoară încă două proiecte în Congazcic – instalarea pavajului pe strada Kotovski și a asfaltului pe strada Tineretului.

Leave a Reply