Skip to main content

Moldova are nevoie de pace, liniște și neutralitate. Iar Maia Sandu, Dorin Recean și PAS cu Igor Grosu în frunte, ne împing în NATO cu riscul de a arunca țara în război, acuză Adrian Albu, deputat socialist, candidatul desemnat al PSRM pentru funcția de primar general al mun. Chișinău, ne informeaza Telegraaph.md.

Sandu, Recean și Grosu așa vorbesc despre înarmarea Moldovei și cochetarea cu NATO de parcă vor fi primii care vor lua arma în mână în cazul unui război. Nu. Ei sunt primii care vor fugi din țară. Nici Sandu, nici Recean și nici Grosu nu au pe cine să trimită la armată, ca să apere țara. De asta nici nu le pasă dacă fiii cuiva vor fi înrolați și aruncați într-un eventual război, pe care noi, majoritatea populației, nu-l dorim.

Actuala guvernare în frunte cu Maia Sandu ar trebui să renunțe la forțarea includerii Moldovei în vreun bloc militar și să păstreze neutralitatea țării, așa cum e prevăzută de Constituție și așa cum e dorită de majoritatea absolută a cetățenilor noștri. Conducerea țării trebuie să-și concentreze atenția pe dezvoltarea economiei și creșterea bunăstării cetățenilor. Nu trebuie să arunce miliarde pe înarmare, în timp ce spun că nu au bani pentru indexarea pensiilor, pentru majorarea salariilor profesorilor, medicilor, polițiștilor, pompierilor, asistenților sociali, angajaților din cultură și alte domenii publice.

Înțeleg că primelor persoane de la guvernare li s-a promis loc garantat în avion și parașută pentru aterizare peste hotare. Dar majoritatea absolută a populației, va rămâne în Republica Moldova cu problemele lor. Haideți să ne concentrăm cu toții la identificarea soluțiilor la problemele reale ale societății. Nu cele artificiale, gândite în laboratoare și lansate prin gura politicienilor de la guvernare și a mass media controlată politic”, a declarat Albu, deputat socialist.

Amintim că ieri, 14 septembrie, la Chișinău a fost Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, care a avut întrevederi separate cu președintele, premierul și șeful Parlamentului de la Chișinău.

În discuții, șeful Executivului a reiterat că una dintre prioritățile Guvernului este modernizarea armatei naționale și fortificarea capacităților de apărare și reziliență a țării. În acest sens, prim-ministrul Dorin Recean a exprimat angajamentul țării noastre de a dinamiza programele de interoperabilitate cu NATO și țările membre ale organizației.

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei a schimbat percepția securității în Europa și în întreaga lume. Obiectivul nostru este să avem o armată la standardele NATO, de aceea suntem hotărâți să întărim parteneriatul strategic pe care îl avem, atât în domeniul modernizării sectorului de securitate, cât și în cel de comunicare strategică și combatere a dezinformării”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reconfirmat sprijinul ferm pentru eforturile țării noastre de modernizare a armatei, dar și de implementare a reformelor în calea de aderare la Uniunea Europeană.

Leave a Reply