Skip to main content

Pentru confortul comercianților și clienților, Piața Agroalimentară din Florești a fost renovată. Acum, aproximativ cele 350 de locuri, destinate vânzărilor, corespund tuturor normelor de sănătate, sunt igienizate și dotate cu echipamentele necesare. Piața dispune de hale pentru carne, produse lactate, fructe și legume.

Reparația a început la mijlocul lunii septembrie a anului trecut. Pentru a nu periclita activitatea comercianților, în prima jumătate a zile piața activa în regim normala, iar în a doua parte se efectuau lucrările de reparație. În luna august vor demara lucrările pentru a doua etapă de renovare.

ION JULEA, președinte UCOOP Florești: „Au fost reconstruite 49 de hale noi, au fost făcute lucrări de renovare în halele de carne, lactate. Acestea au fost dotate cu sisteme de aerisire, sistem de răcire pe  timp de vară și încălzire- iarna. Pe viitor mai avemplanuri să mai modernizăm această piața, nu ne oprim aici.

Potrivit comercianților noua încăpere  are toate cele necesare pentru asigurarea unui proces de vânzare și cumpărare eficient.

„Știind ce a fost și ce este, nota 10. Lucrăm cu carne, o cumpărăm de la țărani, prin sate și o abatorizăm și o vindem aici. Condiționer, apă caldă, curățenie. Noi aici, la fel ne stăruim să avem toate condițiile necesare.

„Condiții de piață sunt, este curat, e bine, este aer ventilat, curățenie și mergem înainte.”

„Aici mai des vin cumpărătorii și luăm mai proaspăt, dar în magazine nimeni nu o cumpără. Noi aici știm că totul e mai proaspăt și mai bun. Condițiile în piață sunt, cred că cu timpul vor fi și mai bune.”

Piața Cooperativei de Consum din orașul Florești se întinde pe o suprafață de aproape un km pătrat. Aici, cumpărătorii pot găsi toate produsele de care au nevoie începând de la cele alimentare și până la mărfurile de uz casnic.

ION LISNIC, directorul pieței: „La momentul actual noi dispunem de hala de lactate, hala de carne, pavilionul de legume și fructe. Mai dispunem de un pavilion pentru produse alimentare și o bună parte din piață este folosită pentru comercializarea mărfurilor industriale.O bucată din teren încercam sa-l folosim pentru comertul direct din mijloace de transport, pentru oamenii care vor sa vândă din automobile.

Pe lângă renovare, în piață a fost construită o unitate de comert destinată produselor proprii de panificație și un punct de alimentație publică, pentru comercianți.

VASILE CARAUȘ, preşedintele MOLDCOOP: „S-a început de la cele mai grele lucrări. Aprovizionarea cu apă, canalizare, electricitate și crearea condițiilor de muncă pentru cei care lucreză acolo.”

La Piața Centrală din orașul Florești muncesc 260 de vânzători.https://youtu.be/lQ_kCnqwjXQ

Sursa

TVN.md

Leave a Reply