Skip to main content

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, vă informează ca în urma implementării Programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței alimentelor a fost depistat grăsimilor străine în Brînză proaspătă de vacă 5% și informează consumatorii că operatorul din domeniul alimentar: S.A „Fabrica de unt din Florești”, r. Florești, s. Varvareuca, a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți produsul de brînză proaspătă de vacă 5%, date fabricării 27.06.2022 și data expirării 01.07.2022, depistat cu prezența grăsimii străine.

Informații despre produs: Brînză proaspătă de vacă 5%.
Motivul retragerii: prezența grăsimilor străine (depistat în urma controlului ANSA).
Producător: S.A „Fabrica de unt din Florești”
Lot: data producerii 27.06.2022 – data expirării 01.07.2022

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană, precum și inducerea în eroare a consumatorului final, prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

Comunicat de presă

Leave a Reply