Skip to main content

P

Autoritățile au decis să elimine definitiv critica greșelilor și neprofesionalismului de care dau dovadă în activitatea lor. Și acest obiectiv ei și-l ating nu doar prin cenzura pe care o impun.

Pe lângă faptul că șase posturi de televiziune rămân închise, Consiliul Audiovizualului își continuă războiul murdar contra presei, adică împotriva libertății de exprimare, iar liderii PAS practic nu ies în conferințe de presă, ei nu ezită să le închidă gura și deputaților din opoziție.

Chiar și acele rare replici critice care se aud de la deputați în timpul ședințelor parlamentare sunt bruiate metodic de comentariile caustice ale speakerului Igor Grosu. După cum notează liderii de partide atât de dreapta cât și de stânga, un asemenea dispreț din partea autorităților față de opoziție, dur și plin de ignoranță, nu a cunoscut niciodată scurta noastră experiență parlamentară.

Partidul „ȘANSĂ” pledează pentru consens în societate, care trebuie să fie prezent și să aibă prioritate în problemele de importanță strategică pentru țară.

Stabilitatea energetică, prosperitatea pieței agricole, securitatea gărilor și aeroporturilor – în toate aceste probleme este importantă cooperarea în beneficiul întregii Moldove. Dar autorităților nu le pasă de opoziție. Asta e cultura lor politică.

Deputații PAS au exclus de pe ordinea de zi la începutul sesiunii de toamnă tot ceea ce consideră ei, că e periculos pentru imaginea guvernului. Ei au respins audierea ministrului Afacerilor Interne referitor la incidentul de la aeroport, nu au examinat legea produselor autohtone pe rafturi și au refuzat să discute despre pregătirile pentru sezonul de iarnă care se apropie.

În talk-show-urile de pe canalele de televiziune care servesc guvernul, nu rareori se pune o întrebare ce mimează uimirea: unde sunt exemplele de dictatură și uzurpare a puteri? Păi, iată-le, sunt descrise chiar aici, un pic mai sus”

Leave a Reply