Skip to main content

„Guvernul amenință, din nou, că ne va lăsa fără căldură în case în timpul iernii”. Declarația aparține reprezentanților partidului „Șansa”, după ce reprezentanții Guvernului au anunțat că în sezonul rece lemnele se vor scumpi, iar compensațiile la facturi se vor reduce , ne informeaza tv6.md.

„Cu toții ne amintim cum anul trecut am trăit fiecare lună de iarnă ca pe un butoi de pulbere – va exploda criza energetică sau nu. Totul din cauza faptului că Chișinăul se certa cu Gazprom. Iar acum nimeni nu are de gând să întoarcă datoriile. Deja se cunoaște despre această idee „genială” a autorităților cu „recalcularea” datoriei”, se arată în comunicatul formațiunii.

Totodată, în comunicat se mai menționează că „deciziile recente ale guvernului și ale autorităților de reglementare în domeniul energiei au afectat interesele economice ale Gazpromului în Moldova. Nu au fost luate în considerare procedurile interne de management ale SA „Moldovagaz” și toate structurile sale comerciale și operaționale. Dacă adunăm acești factori împreună, avem un risc real de întrerupere a aprovizionării cu gaz. Directorul Energocom, Bînzari, a spus că nu trebuie să ne facem griji: există rezerve de gaz stocate în Ucraina. Judecând după ultimele rapoarte, situația din infrastructura energetică a Ucrainei este foarte proastă și există o mare probabilitate să existe probleme grave iarna care vine”.

Este important să înțelegem că GRES de la Cuciurgan este alimentat integral cu gaz natural furnizat de Gazprom. Astfel, există riscul unei crize în sectorul energetic și al întreruperii furnizării de energie electrică pe ambele maluri ale Nistrului. Este timpul să ne dăm seama de gravitatea acestei situații și să cerem transparență și responsabilitate din partea autorităților moldovenești. Ne dorim să avem garanții că aprovizionarea cu energie a locuitorilor țării noastre în iarna viitoare va fi stabilă.

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată declarațiile Partidului „ȘANSA”.

 

Leave a Reply