Skip to main content

Proiectul include reparația și inaugurarea unui drum important în sat. Strada Karl Marx, pe o lungime de 550 de metri și cu o lățime de 5,5 metri, acum este acoperită calitativ cu asfalt, cu o grosime de 6 cm, fapt care îi asigură un termen de valabilitate de durată. Totodată, pentru comoditatea locuitorilor și oaspeților a fost amenajată și o parcare.

La ceremonia de inaugurare a fost prezentă și Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, care și-a exprimat bucuria și mândria, și a promis să continue să îmbunătățească infrastructura în regiune.

„Îmi face plăcere să vă fiu alături în această zi. Astăzi, inaugurăm prima dintre multe alte străzi pe care planificăm să le construim în sat. Asta e abia începutul. Intenționăm să asfaltăm fiecare drum. Echipa noastră este a faptelor concrete. Muncim ca să realizăm proiecte sociale-economice și să ne îndeplinim responsabilitățile asumate. Împreună vom face din Găgăuzia un loc de vis”, a spus Guțul.

Primarul satului, Nicolai Carapir, și-a manifestat recunoștința față de proiectul realizat, și a subliniat importanța acestuia pentru locuitori.

„Suntem foarte recunoscători pentru demararea realizării proiectelor în satul nostru. Am auzit multe cuvinte de mulțumire cu privire la îmbunătățirea infrastructurii din partea locuitorilor. În satul nostru, în primul rând, trebuie de reabilitat drumurile. Acum toți locuitorii visează ca fiecare stradă să fie asfaltată la fel ca și acest drum. Sincer vă mulțumim pentru susținere și cooperare”, a remarcat primarul.

Consilierul Bașcanului pentru cooperarea cu autoritățile publice Iurie Kuznetsov a declarat că echipa lui Ilan Șor a început realizarea proiectelor de infrastructură în 12 din 23 de localități, și planifică să continue îmbunătățirea în toate regiunile Găgăuziei.

„Până la sfârșitul acestei luni, vom merge în fiecare sat în scopul îmbunătățirii vieții locuitorilor autonomiei. Astăzi, am vizitat încă trei localități. Vreau să remarc că locuitorii autonomiei întâmpină cu căldură și zâmbete echipa Bașcanului, și cu speranța că mâine va fi mai bine decât astăzi”, a subliniat Kuznetsov.

De asemenea, el a remarcat că acesta, evident, nu este ultimul proiect, care va fi lansat în localitate.

Ilan Șor s-a adresat sătenilor într-un mesaj video. El a menționat că echipa va continua să realizeze promisiunile făcute pentru îmbunătățirea vieții găgăuzilor.

„În contextul campaniei electorale precedente, am promis împreună cu Bașcanul că vom începe să transformăm Găgăuzia într-un plai de vis. Actualmente, avem în desfășurare proiecte în 12 sate, iar în decurs de două săptămâni vom extinde lucrările și în alte localități din autonomia găgăuză. Până la 1 noiembrie, vom realiza, cel puțin, câte un proiect în fiecare sat din Găgăuzia. Vorbim și facem, mergem până la final. Anul viitor va fi și mai activ: vom lucra concomitent în câteva sate și le vom moderniza complet. Aceasta include reparația drumurilor, construcția grădinițelor și școlilor, îmbunătățirea accesului la apă potabilă, și tot ceea ce este necesar pentru o viață de calitate”, a subliniat Ilan Șor.

El a anunțat că au fost eliberate deja documentele necesare pentru terenul pe care va fi construit GăgăuzLand, iar lucrările vor începe în această lună. De asemenea, au fost demarate acțiuni cu privire la Aeroport, și sunt analizate cele mai potrivite variante de terenuri pentru construcția acestuia.

La ceremonia de inaugurare a drumului, șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, a tăiat panglica roșie. Acest proiect finalizat cu succes a devenit o investiție importantă în îmbunătățirea infrastructurii satului Baurci, a întregii regiuni și asigurării condițiilor mai bune de viață pentru locuitori. În fiecare zi, echipa lui Ilan Șor depune eforturi pentru a asigura reparația drumurilor în satele și orașele Moldovei.

Leave a Reply