Skip to main content

La ora 14:30, în fața clădirii Ministerului Sănătăţii va avea loc un protest împotriva şovinismului din partea angajaților în medicina.

„De ce oamenii care trebuie să se gândească la tratamentul oamenilor își amintesc de fasciști, împingând națiuni întregi în camere de gazare și efectuând torturi? O persoană care citează fasciști, pentru care fasciștii sunt simboluri sau eroi, este o persoană nesănătoasă și nu au niciun drept moral sau profesional de a ocupa nicio funcție! Cât timp va exista un regim dictatorial în țara noastră, vor apărea noi fasciști! Și singura modalitate de a scăpa de asta este să expulzi banda PAS din parlament și apoi din țară!”, a spus Alexandr Nesterovschi, unul dintre liderii partidului “Renaștere”.

Pe 20 aprilie, deputații din partidul “Renaștere” au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care se recunoaște limba rusă ca oficială în Republica Moldova. „Rusa a fost una dintre principalele limbi din Moldova de multe secole. Astăzi, continuă să fie limba maternă pentru sute de mii de oameni din țara noastră și, în mare parte, limba pe care o vorbesc bine”, a subliniat Nestrovschi.

Leave a Reply