Skip to main content

Pe masa judecătorilor a ajuns cazul a doi bărbați, tată și fiu, care ar fi încercat să introducă ilegal în România 240.000 de țigări. Despre aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul „Sud”. Tentativa a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie curent. Atunci, cei doi s-au îndreptat spre frontiera română de la Cahul, cu două mașini diferite, cu numere de înmatriculare de peste Prut. În automobilul condus de fecior erau camuflate 50.000 țigări cu filtru, în bara de protecție; iar în podeaua celuilalt automobil, tatăl a ascuns altele 190.000 țigări. Acestea erau împachetate atât în saci, cât și în cutii de carton. Încercarea ilegală de contrabandă a celor doi a fost dată peste cap însă, ambii fiind reținuți, ne informeaza TV6.md.

Ulterior investigațiilor comune cu ofițerii INI, procurorii PCCOCS, oficiul „Sud” i-au trimis pe ambii pe banca acuzaților. Potrivit Codului penal, ”contrabanda cu mărfuri accizate comisă de două sau mai multe persoane, în așa cantități, se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani”, se spune în comunicatul PCCOCS.

 

 

Totodată, cele 240.000 țigări au fost confiscate, iar cele două mașini folosite pentru tentativa de contrabandă constituie corpuri delicte anexate la dosar. Decizia în privința celor doi urmează să fie luată de Judecătoria Cahul.

Leave a Reply