Skip to main content

Guvernarea PAS nu este a noastră, a moldovenilor, ci ne este impusă pentru ca pe umerii noștri să se ia credite, iar copiii noștri să plătească. De această părere este politologul Nicolae Pascaru.

NICOLAE PASCARU, politolog: Această guvernare, nu este guvernarea noastră, a Moldovei, această guvernare ne este nouă impusă de toate ONG-urile Soros-iste care au venit cu un scop, să noi acești bani enormi, cum a fost anul trecut 300 de milioane credite. Ni s-a distrus mai întâi sistemul financiar-bancar, acum ne dau bani, ca copiii noștri să plătească aceste datorii. Oamenii trebuie să vadă că o cetate este trădată din interior, și aceștia sunt trădătorii țării.

Politologul spune că a mers prin țară, iar situația oamenilor, în special a vârstnicilor este una catastrofală.

NICOLAE PASCARU, politolog: Eu am fost prin țară și am văzut aceste sute de bătrâni care supraviețuiesc, care nu primesc un medicament ca să trăiască mai departe. Și aceasta este o catastrofă, un genocid și o rușine a guvernării. De aceea ei în campania electorală nu au mers în teritorii, au mers numai în locuri cât de cât controlate de ei. Ca să nu fie blamați. Eu nu știu dacă cei de la conducere ne privesc, dar am un mesaj: Mâine, poimâine veți fi în opoziție, și în mare parte veți fi la pușcărie, pentru că acolo meritați să fiți.

Deocamdată, reprezentanții guvernării nu au răspuns acestor acuzații.

De menționat Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 6,8% comparativ cu finele anului 2022. La 30 iunie 2023 a totalizat 10 242,00 milioane de dolari. Conform datelor preliminare ale Băncii Naționale a Moldovei (BNM), raportul datoriei externe brute la Produsul Intern Brut (PIB) a constituit 67,2%, fiind cu 1,1 puncte procentuale mai mare față de sfîrșitul anului trecut.

Banca Națională a Moldovei menționează că datoria externă publică a reprezentat 34,9% din totalul datoriei externe, însumînd peste 3,5 miliarde de dolari, în creștere cu 9,5% comparativ cu finele anului 2022. Datoria externă privată s-a cifrat la aproximativ 6,67 miliarde de dolari, majorîndu-se față de 31 decembrie 2022 cu 5,3%.

Leave a Reply