Skip to main content


În orașul Brugherio, din regiunea Lombardia, a fost descoperit recent un caz neobișnuit de fraudă, implicând o femeie moldoveancă și pensia de invaliditate a soțului său decedat, informează Il Giorno, ne informează alerta.md.

Deși soțul ei a murit în septembrie 2021, femeia, originară din Moldova, a continuat să încaseze pensia lui de invaliditate, ajungând la suma de 28.000 de euro obținuți în mod ilegal până în august 2023.

Bărbatul, rezident în Brugherio, a primit pensia de invaliditate din partea INPS (Institutul Național de Protecție Socială) începând din 2016, beneficiind și de asistență din partea autorităților locale.

În septembrie 2021, soțul a fost dus înapoi în Moldova de către soția sa, unde a decedat după scurt timp.

Cu toate acestea, femeia nu a semnalat decesul la autoritățile locale din Brugherio, astfel încât soțul ei a continuat să fie înregistrat ca beneficiar al pensiei.

Din septembrie 2021 și până în august 2023, timp de doi ani, femeia a încasat suma totală de 28.000 de euro.

Descoperirea fraudei a avut loc în urma unei verificări efectuate de autoritățile locale pentru a asigura încetarea plăților pentru beneficii nejustificate.

Această verificare, realizată cu ajutorul serviciilor sociale și poliției locale, a scos la iveală faptul că femeia a încasat nejustificat pensia soțului său decedat.

Leave a Reply