Skip to main content


Politicianul și omul de afaceri Ilan Șor susține că Moldovagaz acționează în complicitate cu autoritățile de la Chișinău și împiedică furnizarea gazului pentru locuitorii din Taraclia, UTA Găgăuzia și Orhei la un preț de 10 lei pentru metru cub de gaz. El acuză conducerea Moldovagaz că face jocul guvernării, ignorând interesele cetățenilor.

„Din 1 decembrie, locuitorii din UTA Găgăuzia, raionul Orhei și orașul Taraclia deja trebuiau să primească gaz la un tarif de 10 lei. La ora actuală, Moldovagaz, la indicația directă a Guvernului, împiedică furnizarea gazului. Gaz este, contractele au început a fi semnate, o bună parte dintre ele sunt expediate deja către Moldovagaz, oamenii solicitată schimbarea furnizorului. Din păcate însă, Moldovagaz caută motive și se ocupă cu birocrația, menționând că ceva nu a fost completat corect și alte motive inventate”, declară Ilan Șor.

El a făcut apel la președintele consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, să pună în prim plan interesele cetățenilor și funcția pe care o deține.

„Eu îl respect foarte mult pe tatăl lui Vadim Ceban, este un bărbat foarte bun. Dar pe Vadim Ceban nu îl înțeleg. El are o funcție de stat, își face griji pentru funcția sa, dar sunt principii peste care nu ar trebui să le treacă. Eu fac lucruri care sunt foarte importante pentru locuitorii țării”, spune politicianul.

Menționăm că Ilan Șor a anunţat semnarea unui contract care permite consumatorilor din raionul Orhei, orașul Taraclia și UTA Găgăuzia să beneficieze de gaze naturale la tariful de 10 lei. Cu toate acestea, intențiile politicianului sunt blocate de către guvernarea de la Chișinău și acțiunile Moldovagaz.

Leave a Reply