Skip to main content

Maia Sandu spune povești la forumurile internaționale – astfel a comentat pe rețelele de socializare vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, declarația făcută la Varșovia: „Trebuie să facem eforturi, să realizăm reforme astfel încât tinerii să rămână în țară.”

“În timpul mandatului ei, Moldova a înregistrat un exod semnificativ al tinerilor. Anul trecut, aproape 37 de mii de persoane cu vârste între 14 și 34 de ani au ales să părăsească țara din cauza situației economice la care s-a ajuns sub regimul Sandu”, a menționat Tauber.

Marina Tauber a explicat cauzele care au forțat tinerii să plece din țară, ca urmare a deciziilor greșite luate de regimul politic Sandu-PAS. “Ce a contribuit la plecarea în masă a tinerilor sub conducerea Sandu? O inflație alarmantă de aproximativ 34% în 2022 și o majorare de 2-3 ori a prețurilor la majoritatea produselor. Deși factorii externi, precum războiul din Ucraina, pot fi luați în calcul, în Ucraina prețurile sunt mai scăzute și inflația este mai mică. Astfel, eforturile tinerilor specialiști au fost diminuate de politica guvernului”, a precizat politiciana.

Leave a Reply