Skip to main content

Deputatul Marina Tauber are dreptul să părăsească orașul Chișinău și poate circula prin toată Moldova. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel, care au admis solicitarea avocaților.

MARINA TAUBER, deputat independent: „Sigur că este un pas înainte și un factor pozitiv, deși consider că decizia instanței putea fi alta, de a anula toate măsurile restrictive. Noi, astăzi împreună cu echipa noastră, cu avocații vom analiza decizia instanței, dar sigur că pentru mine este important că voi putea merge în municipiul Bălți, mă voi întâlni cu oamenii care ne susțin și voi fi activă în teritoriu, unde voi lucra în beneficiul cetățenilor”.

Marina Tauber este învinuită de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale a Partidului Politic interzis ”ȘOR” și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

Ea se declară nevinovată, califică materialele acuzatorilor lipsite de fundament juridic, iar arestul – un abuz efectuat la indicația puterii, acuzații respinse de reprezentanții guvernării.

Procuratura Generală susține că procuratorii au dovezi privind vinovăția deputatului și a reiterat că instituția este apolitică, în care angajații săi acționează strict în conformitate cu legea.

Președintele Maia Sandu a declarat anterior, cu referire la dosarul Marinei Tauber, că își dorește ca ancheta să fie corectă, transparentă și să nu trezească semne de întrebare. Sandu a spus de nenumărate ori că nu se implică în activitatea Justiției.

Amintim că, Marina Tauber, vicepreședintele Partidului ȘOR, formațiune recent declarată neconstituțională de
Curtea Constituțională, a fost eliberată din arest la domiciliu în 17 iulie și plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Leave a Reply