Skip to main content

DECLARAȚIE
Politica standardelor duble și uzurparea totală a puterii. Societatea moldovenească a observat toate acestea într-o măsură deosebit de mare în ultimele luni. Vedem încercări de a submina ordinea democratică și constituțională. Maia Sandu și PAS refuză să țină cont de alegerea oamenilor, așa cum am văzut cu toții în Găgăuzia.

Mai mult de atât, acum PAS încearcă să supună cenzurii politice nu doar posturile de televiziune, dar și spațiul online prin Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, creat la inițiativa Maiei Sandu și numit generic de președintă «Patriot».

Partidul “Renaștere” a avut inițiativa de a scoate în afara legii “Partidul Acțiune și Solidaritate” ce se află la guvernare. Pentru îndeplinirea acestui scop, au fost montate corturi în toată țara, unde toată lumea își poate lăsa semnătura și își poate exprima dezacordul față de acțiunile regimului „galben”.

Practica normală pentru un stat democratic, datorită exercitării dreptului constituțional la libertatea de exprimare, s-a transformat într-o farsă politică și o profanare a statului de drept.

Acțiunea de colectare a semnăturilor pentru scoaterea în afara legii a partidului de guvernământ a fost îngreunată nu doar de câțiva susținători plătiți, ci și de polițiștii care au fost obligați să se supună acțiunilor ilegale ale autorităților.

Polițiștii declară că nu comentează declarațiile politice, dar în același timp sunt pregătiți să îndeplinească ordinele politice? Serviciul de presă PAS asigură că sunt încălcări despre care poliția nu vrea să vorbească.

Și într-adevăr au fost încălcări, dar numai din partea cui? Încercările de a preveni colectarea semnăturilor sunt contrare unui șir de prevederi atât din actele normative internaționale, cât și din legislația națională.

Leave a Reply