Skip to main content


După ce autoritățile din raionul Orhei au decis ca școlile să-și continue activitatea, mulți părinții din municipiul Bălți au spus că vor ca și copiii lor să practice învățământul cu prezență fizică la ore. Ei afirmă că, educația online nu este eficientă, iar familiile numeroase nu pot asigura condiții de învățare pentru toți.

Mulți locuitori ai municipiului Bălți susțin decizia autorităților din Orhei privind activitatea instituțiilor de învățământ în regim normal și cred că acest lucru trebuie implementat în toată țara.

Vedeți, ei au decis în folosul copiilor. Au putut, bravo, și-au asumat responsabilitatea. La noi, deocamdată, nu are cine s-o facă”.

„Au procedat corect, sunt niște oameni curajoși care și-au asumat această decizie. Nu trebuie să ne supunem unor legi ridicole, nefolositoare oamenilor”.„Au făcut bine, dar trebuie toți să procedăm la fel”.„Bravo! Primarul se zbate pentru copiii din orașul lui. Ori acasă, ori la școală, tot se îmbolnăvesc, mai tușesc, pentru că așa e iarna”.

Oamenii sunt de părere că școala nu este un loc de infectare, în condițiile în care sunt respectate toate măsurile antiCovid.„Chiar și atunci când nu era online, copiii umblau cu mască, aveau dezinfectant, în clasă totul este dotat pentru igienă. De ce să nu meargă la școală, care este motivul, care este diferența?”.

Autoritățile din Orhei au decis că în instituțiile în care 30% din clase se află în regim de autoizolare, se va trece la procesul educațional cu desfășurare în regim online, iar în instituțiile în care nu se atestă acest procentaj, procesul de studii se va desfășura cu prezența fizică a elevilor. Ministerul Sănătății consideră însă că acțiunile autorităților din Orhei sunt incorecte și pot duce la înrăutățirea situației epidemiologice

 

  1. Sursa: https://sinteza.org/2022/01/26/locuitorii-din-balti-sustin-decizia-autoritatilor-din-orhei-de-a-organiza-lectii-cu-prezenta-fizica

Leave a Reply