Skip to main content

Părțile au discutat despre avantajele integrării eurasiatice pentru Moldova.

„UEE este o uniune pur economică. Participarea în această organizație nu implică renunțarea la o parte din suveranitatea națională în favoarea organismelor uniunii, așa cum se întâmplă în cazul țărilor membre ale Uniunii Europene. Partidul nostru „Renaștere” vede Moldova ca un stat prosper, dezvoltat economic, independent și neutru” a subliniat președinta interimară a partidului Natalia Parasca.

Membru al biroului partidului, deputat, Alexsandr Nesterovsсhi a subliniat legătura istorică a Moldovei cu țările UEE. „Țările membre UEE creează un spațiu cultural, lingvistic și istoric comun. Moldova a dezvoltat istoric relații strânse de prietenie cu Rusia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Armenia. Suntem legați de o istorie comună, mentalități similare, credință, limbă”, a subliniat Nesterovschi.

„Forțele pro-europene se află la putere în Moldova din 2010, iar rezultatele guvernării lor sunt triste. Este vorba de sute de mii de cetățeni care au plecat pentru totdeauna din țara noastră, au golit sate și raioane întregi, au falimentat sectoare întregi ale economiei. Societatea moldovenească are nevoie de o analiză echilibrată și obiectivă a tuturor avantajelor UEE și ale proiectului european înainte de a da un răspuns final unde este mai avantajos pentru țara noastră să se afle”, a declarat Vasile Bolea, membru al biroului partidului și deputat.

Irina Lozovan, membră a biroului partidului și deputată în Parlament, a declarat că susținătorii alegerii euroasiatice în Moldova încearcă să-i prezinte ca retrograzi. „Suntem etichetați drept o „coloană a cincea” și o „amenințare internă”. Acestea sunt doar încercări ale oponenților noștri de a deturna discuția de pe terenul rațional pe cel irațional, de a le arăta cetățenilor alternativitatea căii europene. Dar noi știm că există o alternativă!”, a declarat Irina Lozovan.

„Federația Rusă rămâne cea mai atractivă țară pentru migranții din Moldova. În 2022, din Rusia au venit în Moldova tranferuri bănești în valoare totală de 442 de milioane de dolari – această sumă depășește cu mult volumul transferurilor din Germania, Italia și alte țări europene”, a adăugat Alexandr Suhodolskii, membru al biroului partidului și deputat.

Menționăm că Partidul „Renaștere” desfășoară o campanie de informare a cetățenilor despre ce înseamnă Uniunea Economică Eurasiatică.

Leave a Reply