Skip to main content

Irina Vlah se întreabă despre ce stare de urgență ne vorbesc cei de la guvernare, dacă nu sunt capabili, cel puțin, să securizeze instituțiile strategice ale statului, scrie Omniapres.md.

Din 3 august, Republica Moldova va „reintra” în regim de stare de urgență, de unde nu a ieșit de aproape doi ani, care se împlinesc în septembrie curent.

Irina Vlah declară că guvernarea Sandu – Spînu – PAS se asociază în mentalul colectiv cu inflație, stare de urgență, datorii externe, antagonizarea populației, polițiști de frontieră împușcați.

„Despre ce stare de urgență ne vorbesc cei de la guvernare, dacă nu sunt capabili, cel puțin să securizeze instituțiile strategice ale statului și, mai important, să instruiască angajații din instituțiile de forță pentru situații de urgență.

Or, după mine, prelungirea situației de urgență este doar o continuare a politicii „de culise”, a licitațiilor de gașcă, a miniștrilor „dintr-o mahala” și a procurorilor aleși după stratageme gândite în „veceu”, care azi se victimizează, după apariția în spațiul public a informației despre studiile doamnei în cauză.

Aproape trei ani de mandat ai Maiei Sandu și doi de guvernare PAS nu au adus la putere nici oameni buni, nici vremurile bune promise nu au început.

Dar, lăsăm sloganurile!

PAS nu poate guverna. Tot aruncă câte o fumigenă pentru opinia publică, să fie discutată 2-3 zile; ultima – cu antenele de pe acoperișul Ambasadei FR.

Vrem lucruri concrete – stoparea migrației, dezvoltarea industriei și agriculturii, crearea locurilor de muncă, majorarea salariilor, indemnizațiilor.

Trei ani pierduți pentru țară în „jocuri” post-electorale, în care a trebuit să răbdăm persoane incompetente, arogante, promovate de PAS- Sandu, care nu au nici experiență, nici abilități de a activa în instituțiile publice.

Unica soluție, cum am mai spus, este de a organiza sincronizat alegerile prezidențiale cu cele parlamentare. Acest parlament, dominat de PAS, este incapabil să ne livreze un Executiv funcțional, de profesioniști și să ne aducă bunăstare.

Între timp, suntem martorii unor „croieli” în cadrul legislativ în aşa mod, în care să poată manipula și obține control şi după alegerile locale din toamnă. Mă refer la mecanismul de alegere a președinților consiliilor raionale.

Dar la acest subiect, voi reveni”, promite Irina Vlah.

Potrivit Irinei Vlah, este îngrozitor faptul cum nicio voce nu mai are curaj să pună la îndoială relevanța continuării stării de urgență – nici în mass – media loială guvernării și cu atât mai mult într-un guvern monocolor, din care unii membri vin și se duc, se duc și vin ca într-o gară de trenuri, căci aeroport, pe moment, Moldova nu are, până când nu va fi găsit „favoritul” tranzacțiilor dubioase și netransparente, făcute în stilul PAS.

Irina Vlah a plecat din Guvern. Nu mai are cine-l incomoda pe Dorin Recean”, punctează fostul bașkan al UTA Găgăuzia.

Leave a Reply