Skip to main content

Localitățile din raionul Orhei continuă să prindă viață, datorită echipei Partidului „ȘOR”.

Satul Vîșcăuți a devenit mai modern, după ce în localitate a fost amenajat un parc și a fost construită o estradă de vară, unde sunt organizate mai multe reprezentații artistice care îi strânge laolaltă pe toți sătenii, de la mic la mare, dar și pe oaspeții localității. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, se arată mândru că echipa sa continuă să-și îndeplinească promisiunile și că satele din Moldova se dezvoltă, în pofida piedicilor puse de regimul Sandu-PAS.

„Pentru mine și echipa mea este foarte important ca satele din Republica Moldova să se dezvolte. Scopul meu este ca fiecare localitate administrată de reprezentanții Partidului „ȘOR” să fie renovată integral. În ultimii trei ani și jumătate, toate localitățile din raionul Orhei au fost iluminate și au fost construite terenuri de joacă. În prezent, se desfășoară lucrări privind reabilitarea drumurilor, amenajarea parcurilor și construirea estradelor de vară. Sunt convins că, în următorii doi ani, toate localitățile administrate de echipa noastră vor corespunde standardelor europene”, a dat asigurări Ilan Șor.

Cu ocazia evenimentului dedicat inaugurării parcului și estradei de vară, copiii s-au putut distra alături de animatori, iar pentru adulți a fost organizat un concert, unde au fost încinse hore. Localnicii spun că sunt foarte bucuroși că localitatea lor își schimbă aspectul și că se modernizează de la un an la altul.

„Satul nostru este un sat frumos, situat pe malul Nistrului. Acum, după ce s-au făcut aceste proiecte, este și mai frumos. Le mulțumim primarului, reprezentanților Consiliului raional pentru tot ceea ce fac pentru noi”, a spus o localnică.

O altă femeie a menționat următoarele:

„Este foarte frumos, e plăcut. Aceste proiecte sunt foarte importante pentru satul nostru. Pentru prima dată s-au realizat astfel de proiecte minunate în sat.”

Și primarul satului Vîșcăuți, Victor Nița, a dat asigurări că lucrurile bune vor continua.

„Tot ce s-a realizat până acum la noi în sat a fost posibil datorită președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, și liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Mă bucur că, în pofida tuturor greutăților cu care ne confruntăm zi de zi, noi continuăm să fim o echipă unită și consolidată. Le mulțumim tuturor pentru sprijin. Fie ca toate provocările să se transforme în victorii”, a accentuat primarul Victor Nița.

La rândul său, președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a subliniat că este mândru că echipa Partidului „ȘOR” continuă să depună eforturi și să găsească puteri pentru a construi într-o țară unde totul se dărâmă.

„Mă bucur să văd aici multe familii tinere și copii. Pentru viitorul lor lucrăm. Mă bucur că încrederea pe care ne-ați acordat-o acum patru ani dă roade. Satul Vîșcăuți este unul dintre cele mai frumoase din Republica Moldova și ar trebui să vă mândriți cu asta. Satele de pe malul Nistrului sunt de perspectivă, motiv pentru care vom învesti în ele, ca să atragă cât mai mulți turiști. Echipa formațiunii noastre trece prin multe provocări, dar ce nu ne doboară, ne face mai puternici”, a menționat Dinu Țurcanu.

La evenimentul de inaugurare a estradei de vară a participat și vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, care a precizat următoarele:

„M-am oprit la marginea satului, pentru a admira priveliștea din localitatea dumneavoastră, care este una foarte frumoasă. Nici nu poate fi altfel, în condițiile în care aici locuiesc oameni gospodari, minunați, care țin la acest plai. Sunteți de invidiat pentru dorința de a schimba lucrurile în bine. Meritați să trăiți decent și vă asigur că proiectele bune vor continua în localitatea dvs. Sunt convinsă că pe această scenă a noii estrade de vară vor evolua mulți artiști. Vă mulțumim că ați permis și ați avut curaj pentru a face lucruri frumoase împreună”, a afirmat Tatiana Platon.

Echipa Partidului „ȘOR” a mai construit la Vîșcăuți terenuri de joacă. Pe lângă parc și estrada de vară, în curând, în sat, va fi inaugurat monumentul „Crucea eroilor căzuți în războiul de la Nistru, din 1992”.

Potrivit strategiei de dezvoltare a raionului Orhei pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”, anul acesta, la inițiativa lui Ilan Șor, urmează să fie modernizate 30 de comune și sate. În 2022, 11 sate au fost modernizate conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei.

Leave a Reply