Skip to main content

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pierde dramatic din punctele procentuale și se clasează pe locul trei în sondajul național realizat de CBS Research la comanda IDIS Viitorul și ISPRI din România ne anunța sinteza.org

Potrivit studiului, tot mai mulți cetățeni nu au încredere în actualul șef al statului, Maia Sandu obținând doar 20,7%, la rubrica ”oarecare încredere” din partea cetățenilor țării.

În același timp, liderul Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor se află peste Maia Sandu la rubrica ”oarecare încredere”, acumulând 21,9% din preferințele moldovenilor.

Cele mai multe puncte procentuale la acest capitol le-a acumulat actualul primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, cu 29,3%, urmat de Igor Dodon cu 21,4%.

Sondajul a fost realizat de compania CBS Research la comanda IDIS Viitorul și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale din România. Studiul a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie, pe un eșantion de 1134 persoane, cu o marjă de eroare de 3 la sută.

Amintim că în urma prezentării unuia dintre sondaje, Arcadie Barbăroșie de la Barometrul Opiniei Publice, sociologul afiliat partidului Maiei Sandu, a declarat ferm că de fapt nu contează cifrele, ci tendințele.

 

Acestea din urmă însă nu sunt deloc îmbucurătoare pentru Maia Sandu și pentru Partidul Acțiune și Solidaritate care arată că sunt în scădere, iar principalii oponenți politici aflați în opoziție, BCS și Partidul ȘOR, se află într-un proces de creștere.

Leave a Reply