Skip to main content

Contribuabilii își pot înregistra, la Serviciul Fiscal de Stat, echipamentele de casă și de control, ca să poată activa. Anunțul a fost făcut de Fisc, la scurt timp după ce deputații Partidului „ȘOR” au semnalat că sute de firme din țară nu pot activa în condiții normale, din 1 ianuarie 2022, din cauza faptului că agenții economici nu-și pot înregistra aparatele de casă.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, noile modele de echipamente de casă și de control au fost incluse în Registrul unic al echipamentelor de casă și de control, în data de 4 februarie. Acestea corespund Cerințelor tehnice, aprobate prin Decizia Comisiei interdepartamentale pentru echipamente de casă și de control, care au intrat în vigoare din 1 ianuarie 2022.

Recent, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a vorbit, în cadrul unui briefing de presă, despre problemele cu care se confruntă agenții economici din țara noastră, provocate de autoritățile incompetente. Potrivit lui Fotescu, timp de o lună, agenții economici nu au putut să-și înregistreze aparatele de casă, iar firmele nu au putut activa legal.

În consecință, oamenii, care și așa au de suferit din cauza crizelor din ultima perioadă, nu și-au putut dezvolta afacerile. În același timp, bugetul de stat a ratat încasări și venituri din taxe și impozite.

Leave a Reply