Skip to main content

Fiecare oraș din Moldova poate beneficia de fonduri de 50 de milioane de lei pentru o perioadă de trei ani. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ilan Șor. El a precizat că a decis să identifice aceste fonduri, după ce a constatat că, în fiecare an, localitățile din țară devin tot mai sărace, iar infrastructura se degradează, ne informeaza Sinteza.org.

„Dragi prieteni! Ați văzut deja că eu și echipa mea nu înșelăm și nu facem promisiuni deșarte. Stabilim obiective clare și le transpunem în practică. Sunteți cu toții martori ai modului în care aspectul orașelor Orhei și Taraclia s-a schimbat spectaculos. Nu este corect ca alte orașe din Moldova să rămână în mocirla sărăciei, cu drumuri sparte, străzi în întuneric, sisteme de canalizare și de alimentare cu apă vechi, parcuri și piețe abandonate”, a explicat Ilan Șor.

El a specificat că banii pentru orașe vor fi alocați printr-un program special.

„A venit timpul să revitalizăm la scară largă infrastructura tuturor orașelor din țara noastră. Prin urmare, am decis să lansăm un programul „Orașul Moldovei”. Să nu mai tolerăm indiferența și proasta gestionare a ortacilor actualei guvernări, să ridicăm din genunchi frumoasele noastre orașe, să le transformăm în spații confortabile, prietenoase și sigure pentru trai. Să reînviem împreună frumoasa Moldovă, să-i redăm gloria grădini înflorite de altădată, din care nu veți mai dori să plecați”, a subliniat Ilan Șor. El a dat asigurări că toate cererile din partea primarilor vor fi examinate și primele fonduri vor putea fi alocate chiar din luna septembrie.

Recent, Ilan Șor a anunțat despre lansarea unui alt program grandios – „Satul moldovenesc”, orientat spre finanțarea proiectelor în zona rurală. Bugetul total al programului este de 17 miliarde de lei. La el pot aplica toți primarii.

Leave a Reply