Skip to main content

„PAS nu este în stare să construiască nimic, ci doar să distrugă. Actuala guvernare, în frunte cu premierul Dorin Recean și președintele Maia Sandu, au mai distrus o industrie a Republicii Moldova – cea a aviației, pentru care a fost nevoie de mult timp ca să fie pusă pe picioare.” Declarația a fost făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care dă asigurări că PAS va pleca de la putere și el, împreună cu echipa sa, va renaște aviația moldovenească.

„În perioada anilor 2019, 2020, aviația a fost una dintre industriile din regiunea noastră cu cea mai rapidă creștere. Noi am reușit să demonstrăm că aviația moldovenească are viitor și că Moldova poate deveni un hub internațional pentru mulți pasageri. În multe domenii, am început să concurăm cu jucători importanți precum Istanbul, Kiev și alții. Din păcate, totul a fost distrus. Pe vremea când am fost președinte al Consiliului de directori al companiei care concesiona Aeroportul Chișinău, împreună cu echipa mea, am făcut o treabă extraordinară și am făcut tot posibilul pentru a ridica aviația moldovenească din genunchi”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui Ilan Șor, în ultima perioadă, guvernarea duce o luptă incorectă, ilegală și cinică cu tot ceea ce are sau a avut legătură cu el, chiar și cu mult timp în urmă.

„Astfel, prin atac raider, Aeroportul Chișinău a fost confiscat de la compania concesionară. În consecință, toate investițiile s-au oprit și, încet-încet, aeroportul și toate lucrurile frumoase, care au fost construite ani la rând, au început să se distrugă. Guvernarea, în frunte cu narcomanul Recean și psihopata Sandu, au distrus compania Air Moldova, transportatorul național al țării. Mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă. De pe urma acestei situații, are de câștigat Aeroportul din Iași. Nu este exclus că, din acest business, primesc „otkaturi” Recean, Sandu și alții din echipa lor. În rest, toți au de pierdut. Companiile internaționale, printre care Wizz Air, s-au retras”, a adăugat Ilan Șor.

De asemenea, liderul Partidului „ȘOR” susține că, pe viitor, aviația moldovenească se va confrunta cu probleme și mai mari.

„De acum încolo, aviația moldovenească se va confrunta cu procese de judecată colosale, inclusiv la nivel internațional, unde Moldova ar putea pierde până la un miliard de euro. Concesionarul nu se va opri și va căuta orice modalitate pentru a câștiga, deoarece, conform legii, dreptatea este de partea lui. De asemenea, este puțin probabil ca marii jucători să vină în Moldova, iar dacă vor face acest lucru, lipsa unui operator aerian național vorbește despre încetarea dezvoltării propriei industrii. Nu în ultimul rând, se vor opri toate investițiile în modernizarea aeroportului, iar mii de oameni vor rămâne fără loc de muncă. Dragi prieteni, PAS nu este în stare să construiască nimic, ci doar să distrugă. Au demonstrat asta de când sunt la conducere. Vă asigur că, foarte curând, jocul PAS se va încheia și vor pleca unde îi vor duce ochii. Care va fi la Washington, la Bruxelles sau Berlin, ceea ce nu contează pentru noi. Noi însă, împreună cu dumneavoastră, vom construi din ruine și vom renaște aviația moldovenească”, a conchis Ilan Șor.

Leave a Reply