Skip to main content

A trecut o lună de la tragedia de la Aeroportul Internațional Chișinău, dar nimic nu s-a schimbat. Politicianul Ilan Șor este sigur că situația seamănă mai mult cu o încercare a puterii politice de a ascunde adevărul de oameni.

„Pe noi ne asigură că cercetarea a fost finalizată și că vor anunța rezultatele, când vor fi analizate. Ce înseamnă asta? De ce să analizăm rezultatele? Ce teatru al absurdului! Încă la începutul lunii iulie premierul Recean ne-a promis primele rezultate ale investigației. Și unde sunt acestea? Nu sunt! Așa cum nu există acțiuni concrete din partea Guvernului nostru ca răspuns la atac”, nu a putut să-și ascundă revolta politicianul.

În acest context, liderul partidului „ȘOR” adresează conducerii țării, în special premierului Dorin Recean și președintelui țării Maia Sandu, câteva întrebări incomode.

„Când vor fi rezultate reale ale investigației, dar nu inventate, analizate și, mai grav, redactate? Unde este raportul complet cu privire la compensațiile oferite familiilor celor uciși? De ce nu s-a propus acordarea primelor pentru angajații brigăzii speciale FULGER – doar ați spus că serviciile au acționat operativ și că ar fi putut fi mai rău? Și de ce șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu și-a dat demisia?”, a menționat Șor.

El mai consideră că poporul moldovenesc merită să cunoască adevărul. Politicianul a subliniat că totul vorbește despre faptul că puterea încearcă să se eschiveze de la responsabilitate.

„Am impresia că guvernarea noastră minunată va da vina pe angajații de rând. Deși trebuie să răspundă cei care gestionează puterea”, a concluzionat Ilan Șor.

Leave a Reply