Skip to main content

Toate proiectele realizate până acum de Partidul „ȘOR” vor fi reprezentate de către Blocul politic „Şansă, Obligaţii şi Realizări – Ş.O.R.”. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a menționat despre crearea unui nou bloc politic în contextul recentei hotărâri a Curții Constituționale, prin care formațiunea sa a fost declarată neconstituțională.  

„Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a emis o hotărâre ilegală și fără precedent, privind lichidarea Partidului „ȘOR”.  Sunt convins că Partidul „ȘOR”, în calitate de persoană juridică, va fi restabilit prin decizia CEDO, unde vom depune în curând o plângere, iar judecătorii care au votat pentru această decizie ilegală și absurdă, la indicația Maiei Sandu, vor fi arestați. Dragi prieteni, Maia Sandu poate distruge o persoană juridică, dar nu și ideea, emoția și tot ceea ce a fost construit până acum de echipa Partidului „ȘOR”. Formațiunea noastră a adus un nou trend în politica moldovenească. Este prima formațiune care a demonstrat că promisiunile se îndeplinesc după alegeri și căreia nu-i este rușine să se uite în ochii oamenilor. Până acum, am realizat nenumărate proiecte la nivel național, care vor deține întâietatea pentru mulți ani înainte. Este vorba despre „OrheiLand”, de care se mândrește toată țara, „Magazine sociale”, de care beneficiază mai mult de jumătate de milion de pensionari și nevoiași, precum și proiectul „Transport gratuit”. Am realizat sute de proiecte de infrastructură, am construit sute de kilometri de drum, am iluminat localități, am amenajat parcuri etc. Da, avem cu ce ne mândri, deoarece ne-am ținut de cuvânt față de poporul Republicii Moldova”, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

Prin urmare, susține Ilan Șor, sutele de mii de oameni care beneficiază de pe urma proiectelor de succes realizate de Partidul „ȘOR” solicită continuitate, vor ca Moldova să meargă pe calea dezvoltării și a succesului, vor ca Europa să fie construită la noi, acasă, și să le fie respectate valorile. Din acest motiv, s-a decis crearea unui nou bloc politic.

„La solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei, am inițiat formarea unui bloc politic care va reprezenta, va îngloba toate proiectele realizate până acum de Partidul „ȘOR”. Formațiunea noastră a intrat în memoria colectivă drept un partid al șansei, obligației și realizării. Din acest motiv, am luat decizia de a forma Blocul politic „Șansă, Obligații, Realizări”. Denumirea prescurtată este Blocul „Ș.O.R”.  Acest bloc are două obiective: de a obține victoria totală la alegerile locale, prezidențiale și parlamentare, dar și de a face tot posibilul pentru ca Moldova să devină bogată și prosperă și cu adevărat independentă. De asemenea, vrem ca cetățenii Republicii Moldova să aibă mereu zâmbetul pe buze și să fie mândri de țara lor”, a adăugat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai anunțat că noul bloc politic este deschis pentru toți doritorii de a construi o Moldovă înfloritoare, care își văd viitorul în țara noastră. În ceea ce îl privește pe Ilan Șor, el va avea rolul de coordonator politic în activitatea blocului. Primele două partide care au aderat la bloc sunt Partidul „Ai noștri” și „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”.

Daria Fedorova, reprezentantul Partidului „Ai noștri”, a menționat următoarele:

„Acum doi ani, am creat formațiunea din care fac parte, cu scopul de a schimba în bine lucrurile din țara noastră, pentru ca fiecare să aibă parte de bunăstare și să nu aibă grija zilei de mâine. Având în vedere dezmățul din prezent din Moldova, anunțăm cu bucurie aderarea la noul bloc, pentru ca împreună, să facem schimbări și să contribuim la un viitor luminos pentru țara noastră”.

La rândul său, Alexandru Beschieru, președintele Partidului „Forţa de Alternativă şi de Salvare a Moldovei”, a menționat că Moldova merge astăzi pe o cale greșită, nu există încredere în ziua de mâine, motiv pentru care se simte obligat să contribuie la schimbări.

„Am acceptat cu drag această ofertă. Moldovenii trebuie să înțeleagă ce înseamnă șanse, obligații și realizări. Aceste lucruri sunt extrem de importante. Suntem obligați să lăsăm în urma noastră realizări de care oamenii vor fi recunoscători pentru mulți ani înainte”, a afirmat Alexandru Beschieru.

„Cu Doamne-ajută! Blocul „Şansă, Obligaţii şi Realizări – Ş.O.R.” este principalul și singurul concurent al partidului de guvernământ PAS, motiv pentru care această formațiune a decis să reprime principalul său concurent politic. Îi salut pe colegii mei, care fac parte din familia și blocul nostru, unde îi așteptăm pe toți cei care vor să construiască o Moldova nouă și prosperă”, a conchis liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Leave a Reply