Skip to main content

Foto: Igor Grosu // Facebook.com

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut la Viena (Austria) o întrevedere cu cetățenii moldoveni stabiliți în această țară. Discuțiile s-au axat pe reformele implementate de autoritățile de la Chișinău privind integrarea europeană, menționează pe pagina sa de Facebook, șeful Legislativului scrie deschide.md

Vizita oficială la Viena am început-o cu o discuție caldă cu moldovenii stabiliți în Austria. Cetățenii noștri s-au arătat interesați să afle despre progresele pe care le facem în realizarea recomandărilor din partea Comisiei Europene, dar și despre digitalizarea serviciilor publice. I-am asigurat că suntem în plin proces de reforme, astfel încât să putem iniția negocierile de aderare cât mai curând posibil”, a scris Igor Grosu.
Igor Grosu a discutat cu diaspora de la Viena despre securitatea energetică a R.Moldova, lupta cu grupările criminale, subliniind că o prioritate a autorităților de la Chișinău este fortificarea instituțiilor pentru a face față provocărilor.
Cetățenii noștri aflați peste hotare știu ce înseamnă să fii parte din marea familie europeană, înseamnă – democrație, pace și securitate, integritate academică, infrastructură modernă, economie puternică. Și toate acestea ne dorim și pentru cei de acasă. Am discutat și despre grijile și preocupările cotidiene cum ar fi lupta cu grupările criminale și dezinformare, securitatea energetică și coruperea alegătorilor. Le-am spus că o prioritate a guvernării este să construiască instituții puternice care să facă față tuturor povocărilor. Un alt subiect de care au fost interesați conaționalii noștri a fost investițiile în energia regenerabilă. Am vorbit și despre educație și proiecte culturale comune. Doar printr-o implicare activă, indiferent dacă ești în țară sau peste hotare, vom reuși să schimbăm Moldova spre bine”, a apreciat Grosu.
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează în perioada 21-23 noiembrie o vizită oficială în Austria, la invitația omologului său austriac. La Viena, discuțiile se vor axa pe integrarea R.Moldova în Uniunea Europeană, precizează Legislativul de la Chișinău.

Leave a Reply