Skip to main content

Conducerea țării încearcă să intimideze partidul „ȘANSĂ” în timpul campaniei electorale, a declarat luni președintele partidului, Alexei Lungu, în cadrul unei conferințe de presă.

„La indicația autorităților de la Chișinău, oamenii legii lansează atacuri fără precedent asupra partidului „ȘANSĂ”. În ultimele zile, au fost efectuate mai multe operațiuni speciale pentru intimidarea membrilor partidului, iar aceste acțiuni sunt deghizate în „amenințări cu bombă”, a declarat Alexei Lungu.

Acesta a menționat că pe 20 septembrie, forțele de securitate au percheziționat o tipografie și au confiscat produse ce aparțineau partidului  „ȘANSĂ”. Iar pe 23 septembrie, poliția a pătruns în clădirea unui studiou foto unde în acel moment mai mulți candidați la alegerile locale făceau o ședință foto pentru campania electorală și i-a reținut pe toți. Totodată, clădirea în care partidul organizează ședințe și conferințe de presă a fost izolată sub pretextul unei amenințări cu bombă și au fost verificate toate persoanele care lucrează acolo.

„În același timp, copiii de pe terenul de joacă din apropiere au continuat să se joace liniștiți”, a menționat Lungu.

Avocatul Vadim Banaru, care a fost prezent și el la conferința de presă, a menționat că presiunea asupra partidului „ȘANSĂ” se datorează și faptului că președintele partidului și-a anunțat recent susținerea și s-a alăturat proiectelor „Satul Moldovenesc” și „Orașul Moldovenesc”, inițiate de Ilan Șor pentru a îmbunătăți infrastructura si condițiile de trai a moldovenilor.

„Membrii partidului „ȘANSĂ” au comunicat cu localnicii despre dorințele și propunerile lor pentru modernizarea orașelor și satelor. După aceea, și ei au început să fie și reținuți și interogați”, a mai spus Banaru.

Leave a Reply