Skip to main content


Pe 19 noiembrie, în 273 localități din Republica Moldova va avea loc turul II al alegerilor locale generale. Asta pentru că, în urma primului tur de alegeri din 5 noiembrie, niciun candidat pentru funcția de primar în aceste localități nu a obținut jumătate din numărul de voturi valabil exprimate.

La Florești candidații care aspiră la funcția de primar al orașului sunt Iurie Gangan – candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova   și Eugeniu Gustoi – candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate .

De menționat că în raionul Florești, turul doi va avea loc în 15 localități: or.Marculesti (PDCM-PAS), com. Alexeevca (PSRM-PAS), com.Cuhureștii de Sus (PAS-PPMRM), Cuhureștii de Jos (PAS-PPMRM)
com.Ghindești (PPMRM-PDCM), com.Gura Cainarului (PPMRM-PDCM), com.Gura Camencii (cand.independent-PAS), com.Prodanești (PCRM-PAS), com.Sevirova ( cand.independent -PPMRM), s.Bahrinești (PN-PDCM), s.Coșernița (PDCM-PAS), s.Lunga (PPMRM-PAS), s.Sanatăuca (PAS-cand.independent), s.Temeleuți (PAS-cand.independent), s.Tirgul Vertujeni ( PPMRM-PDCM) .

Totodată, urmează să fie organizate și alegeri repetate în s. Cunicea și com.Nicolaevca asta pentru că în acestea s-a înregistrat o prezență la vot de sub 25%.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Leave a Reply