Skip to main content

Ridicarea periodică a imunității liderului Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor și pentru deputata Marina Tauber – un absurd total la care apelează actuala putere. De această părere este Gheorghe Malic – ex-procuror și fost șef al Departamentului de anchetă al MAI, care a subliniat că niciun caz nu a fost dus până la capăt, iar aflați la conducere astăzi, oferă cetățenilor motive din astea doar pentru a bate din palme.

Legea zice că cauzele penale îs conexe din start. Dacă se constată că Șor a comis aici o infracțiune, dincolo, dincolo etc. Toate aceste cauze este o cauză. Indivizibilitatea este noțiunea procesului penal. Toate îs indivizibile. Se ridică o singură dată. Cum poți să ridici de 10 ori?”, se întreabă ex-procurorul Gheorghe Malic, care a ținut să ofere exemplul Statelor Unite, unde o persoană poate fi condamnată pe viață de 5 ori – au absurd total, din punctul de vedere al acestuia.

Nu este posibil să-i ridici de 10 ori imunitatea. Tu du un caz măcar până la urmă, dar nu ridica în fiecare zi și arată asta ca să batem din palme”, a mai adăugat Malic

La rândul său, fostul Ministru al Justiției, Stanislav Pavlovschi, a ținut să menționeze că fără a apela la reformarea organelor de drept, va fi imposibil ca justiția să lucreze, iar reforma trebuie să fie făcută în așa fel încât ea să fie compatibilă cu principiile de bază care guvernează această activitate în toată lumea civilizată.

sinteza.org

Leave a Reply