Skip to main content

A devenit deja o tradiție bună pentru Partidul “ȘOR”, instituită la inițiativa lui Ilan Șor, de a face cadouri elevilor, de a-i încuraja pe calea cunoștințelor și de a îmbunătăți condițiile de studii în școli, în ajun de nou an școlar. Pe parcursul mai multor zile, reprezentanții și membrii echipei lui Ilan Șor s-au aflat alături de copii în mai multe gimnazii și licee din Chișinău, Orhei și UTA Găgăuzia, și au vizitat sute de familii nevoiașe din întreaga țară , ne informeaza Partidulsor.md.

Pentru această importantă zi din viața elevilor, echipa lui Ilan Șor a început pregătirile mult mai devreme. Finalizarea către 1 septembrie a proiectului pilot “Școala viitorului” a fost pe agenda de lucru în ultimele luni. Vorbim despre amenajarea spațiilor moderne de studiu și recreere în curtea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din orașul Orhei – o premieră pentru țara noastră. Astfel, peste 1000 de elevi au posibilitatea să studieze mai multe discipline în aer liber – cum ar fi artele plastice, educația fizică sau educația tehnologică, să facă sport sau să se destindă în timpul recreațiilor sau după lecții. Inaugurarea curții modernizate a avut loc chiar de ziua Limbii Noastre.

Concomitent cu pregătirile pentru lansarea proiectului pilot la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, echipa lui Ilan Șor, cu suportul Fondul de binefacere “Miron Șor”, a ajutat sute de familii din toată țara să-și pregătească de școală copiii. Tradițional, au fost oferite ghiozdane și rechizite școlare –  caiete, penare, creioane colorate, acuarele – obiecte pentru care părinții scot din buzunare câteva sute de lei – o sumă exorbitantă pentru familiile cu veniturile mici.

În cadrul acestei acțiuni a fost susținută și o mamă din orașul Bălți, care crește singură patru băieți, dintre care trei sunt școlari. Femeia și copiii au fost vizitați de vicepreședinta Partidului “ȘOR”, Marina Tauber. Politiciana le-a dăruit rucsacuri, rechizite școlare, jucării, dar și produse alimentare, suficiente pentru câteva luni.

Marina Tauber a fost alături și de elevii din Jora de Mijloc, localitate unde a deținut mandatul de primar. Ea le-a oferit în dar ghiozdane și rechizite școlare – un gest pe care îl face din suflet în fiecare an în ajun de 1 septembrie. “Aceste cadouri sunt binevenite mereu. Le doresc copiilor un nou an de studiu reușit, iar părinților – multă răbdare”, a scris Marina Tauber pe rețelele de socializare.

În același timp, Ilan Șor le-a transmis un mesaj de încurajare elevilor Liceului  “Natalia Gheorghiu” din Chișinău, pe care politicianul l-a absolvit acum 20 de ani. De asemenea, el și-a manifestat recunoștința față de profesorii care i-au oferit cunoștințe bune și l-au motivat să-și descopere potențialul. Cu acest prilej, Ilan Șor a dăruit liceului un certificat pentru achiziționarea echipamentului modern, destinat evenimentelor festive. „Trebuie sa ținem minte de unde am pornit și cine ne-a ajutat să pășim în lumea mare”, a menționat politicianul.

Daruri au mai primit elevii gimnaziului „N. Cebanova” din Congaz și ai Liceului teoretic din Comrat “N. Tretiakova”, din UTA Găgăuzia. În prima zi de școală, ei au fost vizitați de Bașcanul Evghenia Guțul, care i-a încurajat să pășească cu încredere pe calea cunoștințelor, și să nu cedeze în fața provocărilor. Șefa autonomiei a dăruit fiecărei instituții de învățământ câte o tablă interactivă, care va face lecțiile mai interesante, și o boxă portabilă, necesară pentru organizarea calitativă a sărbătorilor. Totodată, toți copiii din clasa întâi, din ambele școli, au primit rechizite școlare. “Educația este fundamentul pe care se construiește viitorul Găgăuziei” – a scris Bașcanul pe rețelele de socializare.

Iar echipa Partidului „ȘOR” din Orhei a oferit ghiozdane și rechizite pentru 1165 de copii din raionul Orhei, care au mers pentru prima dată la școală. E și aceasta o tradiție instituită la inițiativa lui Ilan Șor, acum câțiva ani, care are scopul de a încuraja elevii claselor întâi, așa cum “lumea în care pășesc este necunoscută și provocatoare”.

Leave a Reply