Skip to main content

Lovitură grea pentru o familie din comuna Sevirova, raionul Florești. Tatiana, mama a patru copii, a fost diagnosticată cu cancer la cap. După ce tratamentul în mai multe spitale nu a dat rezultat, femeia a fost adusă acasă, în stare de comă relatează nordnews.md

„Voi alege o profesie bună, așa cum ți-ai dorit. Voi alege drumuri bune”, a spus băiatul la căpătâiul mamei sale.
Femeia nu știa nimic despre boala care o distruge, până când, acum două luni, s-a prăbușit chiar în timp ce muncea.
„Am mers să lucrăm la o femeie și soția a căzut. S-a întâmplat acum două luni. Am dus-o la spital. Doctorul a spus că are cancer la cap. Nu îi mai pot face nimic. Cancerul e în a patra stadie. Să fi fost mama, ne era mai ușor, dar acum ne va fi greu”, a povestit Andrian Timuș, locuitor c. Sevirova.
Cancerul are multiple metastaze și medicii nu-i mai dau nici-o șansă la viață. Acum, copiii și soțul o veghează, dar au pierdut orice speranță.

„Îi udăm buzele. Nici nu poate înghiți și nu mănâncă. E o durere foarte mare pentru că torul va rămâne pe umerii mei, fratele, sora. Fac mâncare, curat, spăl rufele”, a spus fiica mai mare.
Vecinii spun că familia este una exemplară, doar că năpasta care a dat peste ei este prea mare.
„Toți copiii au fost la școală, au învățat. Ea a avut grijă ca ei să fie curăței și să aibă ce mânca. Nu au avut așa probleme. Locuiesc alături. Dacă cerea ajutor, o ajutam cu ce puteam.”
Autoritățile locale susțin că ajută familia cu regularitate, dar fără mamă, copiii ar avea nevoie de mai mult suport.
„Lucrăm demult cu această familie. Este o situație grea. Până acum, mama era cea care conducea gospodăria. Au o minoră cu dizabilitate severă. Până acum, mama lucra în calitate de asistent parental, dar acum nu mai poate. L-am angajat deja pe tatăl fetei. Situația este grea. Noi i-am ajutat cu ce am putut”, a declarat Eugeniu Moroșan, primarul comunei Sevirova.

Cei care vor să ofere ajutor familiei sunt îndemnați să sune la numărul de telefon 069016933 sau să facă un transfer:
Moldinconbank
5188 9403 0165 4927
Tatiana Boboc
 

 

 

Leave a Reply