Skip to main content

În perioada de vară prețurile pentru biletele de avion s-ar putea majora. Declarația a fost făcută de către directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile (AAC), Victor Neaga care a specificat că în perioada 20 aprilie – 31 mai, au fost anulate zborurile a aproximativ 30 de mii de călători ai companiei Air Moldova.

„În această perioadă au fost anulate doar acele zboruri operate de compania aeriană Air Moldova. În perioada 20-24 aprilie erau în jur de 7000 de persoane. Dacă luăm în considerare și perioada lunii mai sunt aproximativ 20-30 de mii de pasageri care au fost afectați. Suntem acum în sezonul de vară și este posibil ca până în luna septembrie prețurile pentru biletele de avion ar putea fi mai ridicate decât pe parcursul anului”, a declarat Victor Neaga.

Compania aeriană Air Moldova a anulat toate zborurile planificate în Italia și Georgia din perioada 21-25 aprilie, din cauza deficitului de resurse financiare. Zboruri au fost sistate și în intervalul de timp 2-15 mai. Potrivit companiei, pasagerii ai căror zboruri au fost anulate, au primit o notificare despre anulare în poșta electronică. Tot atunci, Air Moldova a mai subliniat că pasagerii pot solicita rambursarea integrală a costului biletului.

Compania Wizz Air și-a suspendat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie, invocând motive de securitate ale spațiului aerian din regiune. Din cauza reducerii numărului de curse și destinații, mulți moldoveni preferă să ia avionul de pe Aeroportul Internațional Iași.

Luni, directorul Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră, a declarat pentru Radio Moldova că 33 la sută din pasageri sunt din Republica Moldova, adică aproximativ 210 mii de persoane. Potrivit acestuia, principalele destinații ale moldovenilor sunt Franța, Germania, Italia și Spania.

sursa: radiomoldova.md

Leave a Reply