Skip to main content

În contextul solicitării de majorare a tarifului la apă și canalizare pentru consumatorii din capitală, deputatul Adrian Albu, candidatul desemnat de PSRM pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, consideră cererea “Apă-Canal Chișinău” neîntemeiată , ne informeaza Telegraph.md.

“Dimpotrivă, consider că există loc pentru reducerea tarifului la apă și canalizare, ținând cont de ultimele scăderi ale tarifelor la energia electrică.

Cred că, prin administrarea mai eficientă a companiei municipale, se vor reduce găurile financiare formate anterior, lucru care nu va pune presiune pe tarife. Este necesară mai multă transparență în gestionarea tuturor întreprinderilor municipale, inclusiv la “Apă Canal Chișinău”. Numirile în funcțiile de conducere trebuie făcute pe baza profesionalismului, nu a relațiilor de rudenie sau alte criterii subiective. Astfel, vom avea și tarife mai mici pentru consumatori”, a declarat Albu.

În solicitarea depusă oficial la ANRE, “Apă-Canal Chișinău” cere un tarif mediu de 19,06 lei/metrul cub pentru apă și canalizare, cu 1,88 lei mai mult față de tariful anterior.

Leave a Reply