Skip to main content

Fracțiunea Partidului „ȘOR” boicotează ședința extraordinară de astăzi a legislativului, deoarece nu reprezintă o urgență și încalcă procedurile prevăzute de Regulamentul Parlamentului. Chiar și în aceste condiții, majoritatea PAS nu-și propune să voteze proiecte de legi sociale și economice importante așteptate de cetățeni.

Ca de fiecare dată, deputații PAS au decis să adopte în grabă legi, care avantajează exclusiv regimul antidemocratic Sandu-PAS, fără a consulta opinia fracțiunilor parlamentare din opoziție și deputați neafiliați, despre care uită că reprezintă în Parlament voința a mii de cetățeni din Republica Moldova.

Totuși, fracțiunea Partidului „ȘOR” punctează faptul că pe ordinea de zi a ședinței plenare de astăzi nu a fost inclus proiectul de lege, votat în prima lectură, cu privire la modificarea mecanismului de rambursare a TVA din Găgăuzia, prin care guvernarea antidemocratică PAS vrea să lipsească bugetul autonomiei de 500 de milioane de lei, în următorii cinci ani.

Partidul „ȘOR” va întreprinde și în continuare toate măsurile necesare prevăzute de lege, pentru a împiedica majoritatea parlamentară PAS să voteze această inițiativă legislativă în lectură finală, deoarece va afecta situația economică din UTA Găgăuzia.

Atragem atenția repetat că acest Parlament nu reprezintă voința poporului, iar majoritatea parlamentară, supusă și controlată de către președintele Maia Sandu, adoptă legi la comandă, care legiferează fărădelegile regimului antidemocratic Sandu-PAS împotriva statului și cetățenilor Republicii Moldova.

Amintim că, pe parcursul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, fracțiunea Partidului „ȘOR” a boicotat mai multe ședințe parlamentare, pentru a atrage atenția societății și comunității internaționale față de neglijarea de către deputații PAS a problemelor sociale și economice majore pentru cetățeni și ignorarea soluțiilor propuse de deputații din echipa lui Ilan Șor.

Menționăm că, deputații Partidului „ȘOR” și-au desfășurat activitatea în teritoriu, ajutând administrațiile publice locale și cetățenii să facă față crizei economice și sărăciei, alimentate de ignoranța și deciziile politice greșite și în detrimentul poporului, luate de majoritatea parlamentară PAS.

Comunicat de presă

Leave a Reply