Skip to main content

Amendamentul deputaților PAS, Lilian Carp și Igor Chiriac, privind „reglementarea mai clară” a noțiunii „trădare de patrie” reprezintă un abuz împotriva pluralismului politic. Este reacția Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, care cheamă opoziția la proteste față de inițiativa de revizuire a Codului Penal.

„Opoziția trebuie să iasă în stradă. Peste ani ne vom convinge cât rău a făcut guvernarea „pro-europeană” /pas/, atunci când toate precedentele periculoase pe care le creează ei astăzi se vor întoarce împotriva noastră. Inițiativa de modificare a Codului Penal pentru “reglementarea mai clară” a infracțiunii de trădare de patrie este un nou episod de abuz împotriva pluralismului politic, îmbrăcat în haine de “intenții nobile” ale guvernării, care au pierdut orice legătură cu realitatea pământească și s-au rătăcit în jocul lor continuu de-a luptătorii împotriva războiului hibrid”, se arată într-un mesaj al vicepreședintelui CUB, Ion Bulgac.

Formațiunea este indignată de faptul că și campaniile de dezinformare vor fi calificate drept „forme suplimentare de trădare de patrie”.

„Adică, undeva pe la SIS sau Centrul PATRIOT, vreun ofițer cu atribuții de apărare a „interesului național” (a se citi – a interesului guvernării) va sta cu pagina mea de facebook deschisă și va analiza dacă sunt eu sau nu trădător de patrie pentru mesajele pe care le formulez. Acest mesaj este un prim pas în lupta contra acestui amendament pe care mi-o asum public. Solicit public autorilor – domnilor deputați Carp Lilian și Igor Chiriac, să organizeze consultări publice a acestei inițiative. Urmează să participăm la consultări și să facem praf această inițiativă. Propun la nivel de partid și de bloc să ieșim în stradă împotriva acestei inițiative, invitând și restul opoziției să se alăture”, se mai arată în mesajul reprezentantului CUB, Ion Bulgac.

Amintim, săptămâna trecută, proiectul deputaților PAS privind revizuirea articolului „trădare de patrie” din Codul Penal a fost deja discutat în cadrul Comisiei parlamentare pentru securitate.

Leave a Reply