Skip to main content

Schimbările mult așteptate au venit și în satul Chiriet-Lunga din Găgăuzia. Strada Gagarin, care duce spre instituțiile sociale importante, a fost reconstruită. Sătenii așteptau de mult timp  acest eveniment, drumul fiind în stare proastă. Asfaltul, pus încă pe vremea sovietică, era distrus complet, fiind în paragină și plin de gropi, care erau greu de traversat, mai ales pentru bătrâni și copii. 

Proiectul de reconstrucție a drumului a fost implementat la inițiativa partidului „Șansă” de echipa lui Ilan Șor și finanțat de investitori străini. În doar câteva săptămâni, strada Gagarin a fost asfaltată și au fost montate borduri noi. Până acum vorbim doar de o secțiune de 400 de metri. Însă, în viitorul apropiat, lucrările de restaurare vor continua pe un alt tronson al acestei străzi. 

„Și alte proiecte de infrastructură rutieră vor fi implementate în Chiriet-Lunga, deoarece toate drumurile importante din sat sunt în stare proastă și nu au fost reparate de când Moldova făcea parte din Uniunea Sovietică”, a spus Ilan Șor. 

Politicianul a menționat că până la sfârșitul anului va fi reparat cel puțin câte un drum în fiecare sat al Găgăuziei, iar în 2024 vor fi modernizate școli, grădinițe și alte instituții importante în mai multe localități.

Leave a Reply