Skip to main content


În Republica Moldova, în perioada 9-15 octombrie au fost înregistrate 559 de cazuri de COVID-19, fiind o descreștere cu 11,3% comparativ cu săptămâna precedentă, ne informează Tv6.md.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în rândul copiilor cu vârsta 0-14 ani s-au înregistrat 7,7% din numărul total de cazuri COVID-19, fiind cu 10,4% mai puține cazuri comparativ cu săptămâna precedentă.

În aceeași perioadă au fost efectuate 10964 de teste și au fost înregistrate șapte cazuri de deces ca rezultat al infecției COVID-19.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Leave a Reply