Skip to main content

Bașcanul Evghenia Guțul s-a întâlnit cu mai mulți copii care se află la tabăra regională „Olimpic” și la centrul de recreere „Chaika”, din satul Chirsova, scrie Partidulsor.md.

„Am avut parte de multe emoții pozitive. Vacanța de vară – una dintre cele mai calde amintiri din copilărie. Pentru ca aceste zile să devină și mai luminoase și pline de evenimente interesante, eu și echipa lui Ilan Șor am transmis administrațiilor taberei regionale „Olimpic” și centrului de recreere „Chaika” proiectoare pentru vizionarea filmelor, desfășurarea evenimentelor educaționale și de divertisment”, a spus Evghenia Guțul.

Șefa autonomiei, împreună cu primarul satului Chirsova, Serghei Sapunji, a subliniat necesitatea de a reevalua baza normativă, care reglementează organizarea odihnei de vară a copiilor, deoarece nu a fost schimbată încă din 2018. Ei au remarcat că, pentru asigurarea copiilor cu alimentație de calitate, modernizarea bazei tehnico-materiale a taberelor și centrelor de recreere este necesară o finanțare suplimentară.

Bașcanul a menționat că, autoritățile autonomiei, împreună cu echipa lui Ilan Șor, vor găsi surse financiare pentru construcția unui nou drum de acces către tabăra regională „Olimpic”. În prezent, acest drum de țară devine impracticabil în timpul ploilor chiar și pentru serviciile de urgență.

„Noi vom găsi resurse pentru modernizarea acestui drum. Aceasta și alte sarcini vor fi incluse în programul de acțiuni al viitorului Comitet Executiv al UTA Găgăuzia. Noi, neapărat, vom rezolva aceste probleme cu susținerea lui Ilan Șor și a întregii lui echipe. Principală sarcină a autorităților Găgăuziei – crearea în autonomie a condițiilor necesare pentru ca copiii să aibă posibilitatea să-și descopere talentele, să-și realizeze visurile, să-și construiască viitorul aici, acasă, în Găgăuzia natală”.

Leave a Reply