Skip to main content

Un nou parc extraordinar se construiește la Orhei cu suportul echipei lui Ilan Șor și a administrației locale. Acesta va fi amplasat lângă „OrheiLand”, completând astfel palmaresul zonelor de agrement din oraș și avansând cu repeziciune în topul celor mai frumoase urbe din Europa. Pentru ca nouă destinație, care va atrage vizitatorii, să fie dată în exploatare cât mai curând, muncitorii lucrează zi și noapte.

Potrivit primarului municipiului Orhei, Pavel Verejanu, pe teritoriul parcului sunt construite alei noi, va fi instalat pavaj pe o suprafață de peste doi kilometri și amplasate bănci noi.

„Parcul se află pe malul lacului orășenesc, nu departe de OrheiLand. Vor fi sădiți arbori, amenajate terenuri de joacă și pentru sport, zone de recreere, un havuz și chiar o ieșire pe lac. Administrația publică locală cu suportul lui Ilan Șor amenajează acest oraș pentru a fi un oraș exemplu nu doar în Republica Moldova, dar și în Europa. Vor fi construite rampe cu balustrade pentru cărucioare, persoanele în vârstă, dar și cele cu dizabilități.  La fel, parcul va fi luminat de peste 90 de lămpi noi”, a spus edilul.

Autoritățile locale susțin că schimbările care au loc în oraș îi fac pe orhenei să se întoarcă la baștină și chiar se mândresc cu lucrările care au loc.

„Municipiul Orhei este un municipiu în care oamenii nu pleacă peste hotare, dar revin acasă. Este deja renumit proiectul „Casa mea e Moldova”, unde cetățenii de peste hotare revin în municipiu și raionul Orhei. Doar în acest an au revenit câteva zeci de familii”, a mai spus Verjanu.

Totodată, parcul va dispune de rampe cu balustrade pentru cărucioare, pentru persoanele în vârstă, dar și cele cu dizabilități. Ba mai mult, vizitatorii își vor putea parca mașinile chiar la intrarea parc, având în vedere faptul că este prevăzută și o parcare de peste 1000 de metri pătrați.

Cei mai fericiți sunt orheienii, care susțin că de mult timp așteaptă renovarea acestui parc.

„A înnoit orașul e foarte comod. S-au făcut foarte mult în orașul acesta. Mulțumim pentru toate lui Ilan Șor, căci Partidul „ȘOR”, face totul”, a spus o femeie.

„Este foarte bine că se face. Asta este pentru oameni, pentru populație ca să se folosească. Este un lucru foarte bun”, a mai spus un locuitor.

„Parcul aceste este foarte bine că-l fac. Acesta este pământul nostru și infrastructura noastră. Toate proiectele le face Primăria împreună cu echipa sa, care știe cum să lucreze și cum să administreze”, a menționați o orheiancă.

La fel, conform proiectului, vor fi create piste pentru biciclete cu o lungime de 2300 de metri. Parcul va avea un havuz mare și 15 arcade decorative cu iluminare.

Banii pentru amenajarea parcului sunt din bugetul orașului, iar o parte din partea sponsorului, atras de Ilan Șor. Anterior, el a declarat că va monitoriza cu atenție procesul de transformare a parcului, și a mulțumit locuitorilor Orheiului, care iau încredințat în 2015 soarta orașului.

Leave a Reply