Skip to main content


Un focar de rujeolă a fost înregistrat, pe parcursul săptămânii trecute, într-o familie cu 5 copii din Chișinău. Anunțul a fost făcut de Vladimir Bolocan, șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială Chișinău, care a precizat că toți copiii s-au îmbolnăvit, fiind un caz de gravitate destul de înaltă.

Potrivit responsabilului, la moment, situația este sub control.„Săptămâna trecută a fost identificat un focar de rujeolă familial, este vorba de o familie cu 5 copii. Toți 5 copii sunt bolnavi de rujeolă. Grație implicării medicilor de familie și a altor cetățeni, acești copii sunt la moment în siguranță, este un caz de gravitate destul de înaltă, dar este sub control și pacientul este stabil”, a precizat Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială Chișinău.

În context, părinții sunt îndemnați să-și vaccineze copiii întrucât, potrivit responsabilului din sănătate, Vladimir Bolocan, este o necesitate.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează repetat populația că rujeola este o infecție cu grad înalt de contagiozitate și părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și a altor boli infecțioase, iar apartenenţa la o confesiune religioasă, naţionalitate, sau etnie nu ne protejează de boală.

Leave a Reply